Nou ajut de 38,5 MEUR per a autònoms, micro-empreses i cooperatives

La subvenció és de 5.000 euros i les entitats que la rebin s'han de comprometre a mantenir els llocs de treball durant un mínim de sis mesos

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una atenció als mitjans |ACN El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una atenció als mitjans |ACN

La Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat ha obert la convocatòria de sol·licitud de l'ajut Ocupació + Transformació adreçada a autònoms, microempreses i cooperatives. Segons un comunicat del departament, el pressupost total de l'ajuda és de 45,5 milions d'euros, finançats pels fons React-EU. La convocatòria oberta és de 38,5 milions, i el 2023 el Govern obrirà una segona amb els set milions restants.

Així, es pretén compensar una part dels costos salarials, facilitar la digitalització de les entitats i impulsar-ne la transició cap a una economia verda. Podran optar a l'ajuda els sol·licitants que tinguin entre una i cinc persones assalariades, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci del 2020 no superi els dos milions d'euros.

La subvenció és de 5.000 euros i les entitats que la rebin s'han de comprometre a mantenir els llocs de treball durant un mínim de sis mesos des de la sol·licitud de l'ajut. Durant aquest període de temps, les empreses també han de dur a terme activitats formatives que facilitin la transició de la seva activitat productiva a una economia verda o digital.

Més informació
La Generalitat injecta 27 MEUR per impulsar 44 projectes de reindustrialització a Catalunya
La Generalitat impulsa un nou hub per a la transformació digital de les pimes
Avui et destaquem
El més llegit