La Generalitat rebaixa les previsions de creixement

El departament d'Economia redueix l'augment del PIB del 2022 des del 4,9% al 4,4%

Interior d'una fàbrica a la Segarra | Generalitat Interior d'una fàbrica a la Segarra | Generalitat

El Govern ha rebaixat les previsions de creixement a Catalunya per l’any 2022. Segons un informe del departament d’Economia i Hisenda, l’augment del PIB per l’any 2022 serà d’un 4,4% i no pas d’un 4,9% com s’havia previst inicialment. De cara al 2023, la xifra se situarà al voltant de l’1,3%. 

Aquestes estimacions de la Generalitat tenen en compte l’impacte de la crisi energètica, les pressions inflacionistes, l’enduriment de les condicions de finançament i la davallada de la confiança dels agents privats. Malgrat l’escenari, l’executiu de Pere Aragonès espera que el creixement de l’economia catalana sigui superior al de la zona euro. 

L’administració catalana suggereix que, durant el tercer trimestre, s’ha produït una desacceleració de l’activitat, en part per l’encariment dels costos intermedis i l’augment generalitzat dels preus. Sense marxar del 2022, la inversió manté un lleuger creixement (6%) pel desplegament de les inversions vinculades als fons europeus Next Generation. Pel que fa a l’atur, la Generalitat calcula que la taxa serà del 9,5% a l’hora de finalitzar l’any i un 9,4% pel 2023. Aquests números són els més baixos des dels balanços del 2008. En el període 2022-2023, la Generalitat vaticina la creació d’uns 127.000 llocs de treball.

Més informació
El PIB català puja un 4,8% durant el segon trimestre
La Cambra de Barcelona rebaixa les previsions del PIB fins al 4% pel 2022
El deute de les empreses i les llars s'incrementa un 0,3%, fins al 134,7% del PIB
Avui et destaquem
El més llegit