La Generalitat rebaixa per primer cop els pagaments a proveïdors per sota dels 30 dies

La posada en marxa d’un paquet de mesures aprovades pel Govern el 2020 ha suposat la millora en la reducció dels terminis de pagament en els darrers anys

Exterior del Palau de la Generalitat | iStock Exterior del Palau de la Generalitat | iStock

La Generalitat de Catalunya i el conjunt d’entitats del seu sector públic van fer efectiu el pagament de les seves factures amb una mitjana de temps de 28,83 dies durant el 2022 segons dades de la Intervenció General. És la primera vegada que el període mitjà de pagament (PMP) a proveïdors de la Generalitat cau per sota dels 30 dies que fixa la legislació actual (Llei 15/2012). L’exercici anterior, el PMP s’havia situat en 34,71 dies.

Si s’observa l’evolució des del 2018, el PMP a proveïdors s’ha anat reduint progressivament, especialment des del 2020, quan el Govern va aprovar un pla per millorar aquesta regla fiscal. També es van implementar actuacions en l’àrea dels sistemes informàtics corporatius de la Generalitat i el conjunt del seu sector públic. Amb aquesta finalitat, es va introduir en el sistema de gestió econòmica una sèrie d’indicadors visuals per identificar les factures que estan a punt de superar el rati màxim de dies de tramitació.

Finalment, es van impulsar mesures per implementar la factura electrònica i facilitar els pagaments. Actualment, en el conjunt de tot el sector públic de la Generalitat, la factura electrònica ja suposa el 95% del total.

Més informació
La Generalitat destina de 7,1 MEUR a la nova convocatòria 'Ocupació + Transformació'
L'empresa energètica de la Generalitat tindrà un pressupost de 25 MEUR
Les 10 grans novetats de l’acord pels pressupostos de la Generalitat
Pressupostos de la Generalitat: que venen els xinesos!
Avui et destaquem
El més llegit