CA | ES

La Generalitat valenciana planteja un decret a la catalana de les VTC

La regulació estableix 15 minuts de precontractació i també definirà allò que s'entèn per "captació de clients"

Barcelona té una llicència VTC per cada sis taxis Barcelona té una llicència VTC per cada sis taxis

La Generalitat valenciana vol fer un decret de les VTC a la catalana i fixar els 15 minuts de precontractació. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha explicat que el nou decret té per objectiu "establir una regulació perquè els dos sectors puguin conviure i oferir a la ciutadania el millor servei sense conflictes que els puguin perjudicar".

Més info: Uber i Cabify s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació

La Conselleria ha subratllat que se centrarà en regular només els serveis de transport interurbà que realitzin les VTC, mentre que permetrà que els ajuntaments regulin, ordenin i intervinguin en els serveis urbans. Segons Salvador, "és necessari que cada consistori reguli en funció de la seva pròpia realitat" perquè, sosté, "no és el mateix Benidorm que València, ja que les necessitats de transport són diferents".

Sobre els 15 minuts de precontractació, com ha passat a Catalunya, cada ajuntament podrà decidir si mantenir-los o incrementar el temps. La regulació valenciana també definirà allò que s'entén per "captació de clients" i obligarà els VTC a estar a aparcaments per evitar que agafin usuaris pel carrer.

A més, s'introduiran mesures com que els vehicles hagin de tenir menys de 10 anys i, en cas de ser substituïts, siguin menys contaminants i més ecològics.

Més informació
El decret de les VTC força a Moove Cars a fer un ERO per a 730 treballadors
Uber i Cabify abandonen Barcelona
VTC: 3.000 llocs de feina en joc
Els VTC eleven el to
Avui et destaquem
El més llegit