Uber i Cabify s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació

El Departament de Territori prohibeix la geolocalització dels vehicles de lloguer amb conductor

Un grup de taxistes es manifesta davant de Territori | ACN Un grup de taxistes es manifesta davant de Territori | ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha decidit sobre les VTCUber Cabify s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació. Després que el sector del taxi exigís que hi hagués precontractació de sis, 10, 12 o 24 hores, la Generalitat ja anunciat el Decret Llei de mesures en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductors que aprovarà properament. Ara bé, el decret prohibeix que les VTC utilitzin la geolocalització per poder complir amb la mesura.

Més info: Les VTC reclamaran 1.100 milions d’euros a la Generalitat si els restringeix l’activitat

"Per considerar que hi ha precontractació, ha de transcórrer un interval mínim de temps  de 15 minuts entre la contractació i la prestació efectiva del servei", proposa Territori, al mateix temps que sosté que "en cas que el Govern o els ens locals fixin un altre interval de temps, ho han de justificar d'acord amb el previst en aquest Decret Llei".

D'aquesta manera, hauran de ser els ajuntaments catalans els que desenvolupin els detalls del decret, sobretot el de la capital catalana, que si ho volgués podria ampliar el termini. A la sortida de la reunió, Álvarez ho ha considerat "insuficient" i ha anunciat una vaga indefinida. Els taxistes decidiran ara les accions que emprendran a partir d'ara. 

Més informació
Competència i els taxis, enfrontats per l'anticipació per contractar VTC
Els taxistes amenacen de bloquejar els accessos al MWC per les VTC
Les llicències VTC es disparen un 70% en sis mesos
Un futur il·legal
Avui et destaquem
El més llegit