Giró anima el comerç minorista a apostar per la innovació i la transformació

El conseller ha afirmat que la botiga no no s’ha de protegir de la compra online, sinó que ha de saber com conviure-hi

El conseller d'Economia, Jaume Giró, al Parlament | ACN El conseller d'Economia, Jaume Giró, al Parlament | ACN

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha animat el sector del comerç minorista a apostar per la innovació i la transformació per afrontar els canvis que viurà els propers 20 anys, especialment pel que fa al pes creixent del comerç electrònic. Giró n’ha parlat en un col·loqui amb RetailCat, una associació del comerç català que agrupa més de 50.000 punts de venda i representa el 50% del sector a Catalunya.

En el marc del col·loqui, el conseller ha afirmat que davant el creixement de les compres per internet la “solució no és la protecció sinó la innovació i la transformació”. Després de les conseqüències de la pandèmia en els hàbits de compra, la botiga no s’ha de protegir de la compra online, sinó que ha de saber com conviure-hi.

Els membres de l’associació han traslladat al conseller Giró la preocupació sobre els buits legals que existeixen i que permeten a algunes grans plataformes que venen en línia “fer competència deslleial al comerç tradicional”. En aquest sentit, el conseller Giró ha recordat la necessitat que “tothom jugui amb les mateixes regles” i ha apuntat la necessitat de regular els buits legals que hi pugui haver. Els representants de l’associació també li han mostrat la preocupació per les dificultats amb què es troben les empreses de comerç, serveis i restauració a l’hora de contractar personal.

En el dinar col·loqui hi han assistit representants de les entitats Comertia, Barcelona Comerç, Cecot Comerç i el Consell de Gremis de Catalunya. Totes estan integrades a l’associació RetailCat, que agrupa més de 50.000 punts de venda que ocupen a més de 250.000 treballadors. En conjunt representen el 50% del sector comerç a Catalunya, que té un pes de 16% del PIB català.

Més informació
Qui és qui en el consell assessor de Jaume Giró?
La recepta del conseller Giró: pressupostos, talent i valentia
Giró eleva la xifra d'execució de les inversions de la Generalitat fins al 95,5%
Avui et destaquem
El més llegit