El Govern aprova un acord per impulsar polítiques actives d'ocupació en clau territorial

Les noves estratègies d'ocupació respondran a les característiques i necessitats de cada comarca

Una treballadora del SOC i un home conversen en un dels punts d'atenció del SOC | ACN Una treballadora del SOC i un home conversen en un dels punts d'atenció del SOC | ACN

El Govern ha subscrit l'acord marc per impulsar polítiques actives d'ocupació mitjançant la concertació territorial. El pacte signat entre el Departament d'Empresa i Treball, CCOO, UGT, Foment del Treball, Pimec, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) té l'objectiu d'impulsar la concertació territorial de les polítiques actives d'ocupació i implementar el model de desplegament de les estratègies territorials adaptant-les a les característiques i necessitats de cada zona. Així, les parts s'hauran de posar d’acord per identificar necessitats i determinar objectius, serveis, programes i accions prioritàries, amb la qual cosa es vol afavorir tant les persones com les empreses.

L'acord, aprovat a la reunió d'aquest dimarts del Consell Executiu, suposa un canvi en el model d'implementació de les polítiques actives d'ocupació per part del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ja que a partir d'ara seran les entitats del territori les que concertaran i lideraran les estratègies territorials. L'àmbit territorial de referència de la concertació territorial serà la comarca, però es podrà aplicar a municipis de més de 50.000 habitants o a àmbits diferents de la comarca si se'n pot justificar una realitat econòmica i ocupacional diferenciada.

La conselleria publicarà properament una ordre que regularà el procediment de reconeixement i renovació de les estratègies territorials, que es coordinaran amb el SOC. El finançament arribarà a través d'un contracte programa que haurà de ser aprovat pel SOC, les organitzacions sindicals i patronals més representatives a Catalunya i les entitats municipalistes AMC i FMC.

Més informació
La misèria laboral
Els ‘mantres’ de la Reforma Laboral
'Upskilling' i 'reskilling': el mercat laboral del segle XXI
Avui et destaquem
El més llegit