El Govern licita 300 milions d'euros per al desplegament de l'Administració digital

L'Acord marc inclourà la millora dels serveis en línia que ofereix la Generalitat, noves aplicacions basades en 'big data' i IA, entre d'altres

El Govern presenta l'Acord marc per al desenvolupament de l'Administració digital | Departament de Polítiques Digitals El Govern presenta l'Acord marc per al desenvolupament de l'Administració digital | Departament de Polítiques Digitals

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha impulsat un nou Acord marc a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per a la contractació de noves aplicacions i el desenvolupament de projectes en àmbits com ara el desplegament de l’Administració digital, la ciberseguretat, l’aplicació del big data i la intel·ligència artificial o l’aprenentatge virtual de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic.

Més info: Els CDR de l’Administració en paper

Segons informen en un comunicat, l’Acord marc forma part dels nous contractes del Govern amb la voluntat d’afavorir la concurrència amb un impacte positiu en el creixent teixit empresarial TIC català després de la licitació, l’agost del 2018, de 800 milions d’euros.

El pressupost total de licitació és de 300 milions d’euros, amb un valor estimat del contracte de 480 milions d'euros. El 60% de l’import que es licitarà (172 milions d'euros) es dedicarà a nous projectes d’Administració digital. A través d’aquests contractes, el Govern preveu desplegar la transformació digital dels serveis a través, per exemple, del disseny de nous serveis digitals, proactius i personalitzats.

Aquests acords marc són l’eina que permeten al CTTI homologar empreses del sector TIC perquè puguin presentar-se als concursos derivats per proveir aquests serveis.

Més informació
La digitalització del transport, nexe d'unió entre administracions?
La transformació digital de l’Administració – tot es complica!
Aragonès: “L’Administració ha de facilitar el canvi tecnològic”
Avui et destaquem
El més llegit