El govern espanyol preveu un augment de les pensions de fins al 4%

La xifra es vincula a la mitjana de la inflació des del desembre del 2022 fins al novembre d'aquest any

El ministre de Seguretat Social en funcions, José Luis Escrivá | ACN El ministre de Seguretat Social en funcions, José Luis Escrivá | ACN

El govern espanyol calcula que les pensions pujaran entre un 3,5 i un 4% a partir del gener de l'any vinent, d'acord a les estimacions que projecta per l'augment de la inflació. La norma actual preveu que les pensions no perdin poder adquisitiu, i per això es vinculen a la mitjana de la inflació de desembre del 2022 a novembre d'aquest any.

Queden, doncs, per conèixer, les variacions de la inflació de l'octubre i del novembre, però tenint en compte l'evolució dels mesos anteriors, el Ministeri de Seguretat Social calcula que l'augment es mourà per aquesta forquilla.

La norma actual preveu que les pensions no perdin poder adquisitiu

El Ministeri ha elaborat l'informe Projeccions de la despesa pública en pensions a Espanya en el qual recorda que el nou mecanisme de revalorització de les pensions -que substitueix l'instaurat pel govern de Mariano Rajoy que desvinculava aquests pagaments de l'IPC- estableix que es revaloritzaran al començament de cada any en el percentatge equivalent al valor mig de les taxes de variació interanual expressades en tant per cent de l'IPC dels dotze mesos previs a desembre de l'any anterior. Si el valor mig fos negatiu, l'import de les pensions no variaria a principi d'any.

Més info: Quantes pensions s'han abonat?

Cal recordar en aquest sentit que l'IPC interanual del mes de setembre ha estat del 3,5%, nou dècimes per sobre de la xifra assolida el mes anterior, que havia estat del 2,6%.

Més informació
Tornem-hi amb les pensions!
5 claus per entendre la revolta francesa de les pensions
Pensions? Pacte d’estat per les subvencions
Avui et destaquem
El més llegit