El Govern atorga 4,5 milions per impulsar 59 comunitats energètiques

L’ICAEN detecta “molt d’interès” per aquest model que permet “posar els ciutadans al centre del model energètic”

La línia SolarCoop atorga fins a 80.000 euros a les comunitats | ACN La línia SolarCoop atorga fins a 80.000 euros a les comunitats | ACN

Els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Empresa i Treball han atorgat 4,5 milions d’euros per impulsar 59 comunitats energètiques. La iniciativa s’ha fet a través de la línia d’ajuts SolarCoop. La directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, ho ha explicat en una visita a Els Valentins (el Montsià), on s’està constituint un d’aquests projectes.

Les comunitats energètiques són agrupacions de ciutadans, entitats o empreses que s’organitzen per generar i gestionar la seva pròpia energia a partir de renovables. “Estem detectant molt d’interès arreu del territori en aquesta nova fórmula, que permet posar els ciutadans al centre del model energètic i apostar per les energies renovables al mateix temps”, ha assegurat Morera, qui ha afegit que “no hi ha un únic format de comunitat energètica; són una figura que ha de ser flexible, perquè han de donar resposta a necessitats i situacions de partida que poden ser molt diferents”.

Morera: “Estem detectant molt d’interès arreu del territori en aquesta nova fórmula"

La majoria de comunitats que obtindran l'ajut SolarCoorp, que atorga fins a 80.000 euros, es troben a Osona. En concret, seran 17 les beneficiades. La resta es troben al Barcelonès (4), a l'Urgell (3), al Pla d'Urgell (2) Tarragonès, les Garrigues, el Garraf, Bages, Segrià, Ripollès, el Solsonès, el Lluçanès i l’Alt Empordà, i 1 a la Noguera, la Segarra, l’Alt Urgell, l’Alt Penedès, l’Anoia, la Selva, el Pallars Jussà, el Vallès Oriental, el Baix Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Montsià, la Ribera d’Ebre, el Moianès i el Baix Camp. 

Més informació
La Vall d'Aran acull una sessió informativa de comunitats energètiques
Nova línia d'ajuts de 8 MEUR per accelerar les comunitats energètiques
Avui et destaquem
El més llegit