La Vall d'Aran acull una sessió informativa de comunitats energètiques

La iniciativa està impulsada per la Diputació de Lleida i el Consell General d'Aran

Imatge del centre de Viella | iStock Imatge del centre de Viella | iStock

El passat divendres, les instal·lacions del Consell General d’Aran van acollir una jornada informativa per impulsar les comunitats energètiques i l’energia autoproduïda. L’objectiu d’aquesta trobada és fer una crida a la ciutadania perquè canviï la seva relació amb l’energia. Fins a finals de mes, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’administració té previst dur a terme un total de 130 activitats vinculades a la sostenibilitat. 

L’empoderament de la ciutadania, la participació i la conscienciació són, juntament amb l’estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables, un dels trets distintius del model energètic cap al qual avança Catalunya i que aspira a assolir la neutralitat climàtica l’any 2050. La Diputació de Lleida, en el marc del projecte de transformació econòmica  que  inclou l’àmbit prioritari 5 Energia sostenible, és organitzadora de la Setmana de l’Energia a Catalunya, una iniciativa de la Comissió Europea que té l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i les energies renovables a la Unió Europea i altres països. 

A Catalunya, la campanya també està organitzada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català d’Energia), per les quatre diputacions, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA). Les comunitats energètiques són una de les fórmules, amb l’autoconsum col·lectiu, que ha de contribuir a posar l’autoconsum a l’abast de tota la ciutadania i empreses de Catalunya i a descentralitzar el model energètic.

Més informació
L'Aran i el Gironès són les comarques on més creixen les rendes per habitant
Flix acull la primera comunitat energètica de les Terres de l'Ebre
Acciona Energía tanca la compra de Solideo
Avui et destaquem
El més llegit