El govern espanyol ajorna la reforma fiscal completa

Montero espera que la taula de diàleg social acosti posicions sobre un pacte de rendes

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una sessió al Congrés | Congrés dels Diputats La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una sessió al Congrés | Congrés dels Diputats

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha admès que el seu executiu ajorna la reforma fiscal completa, recollida a l'informe que els experts van presentar a principis de març, i havia acordat amb Brussel·les, tal com ha publicat El País. Tot i així, fent referència als beneficis extraordinaris de les elèctriques, Montero assegura que el govern espanyol impulsarà "un repartiment més just dels beneficis que s'estan generant com a conseqüència dels efectes de la guerra d'Ucraïna”. "El ministeri està treballant en una fiscalitat sobre les empreses energètiques que tenim com a objectiu que entri en vigor el 2023, però sobre els beneficis del 2022", ha dit.

Segons la ministra, “és obvi que hem d'acompanyar el creixement econòmic, i la situació que avui s'està produint per l'encariment de les matèries primeres i de preus”, tot posant com a exemple que la reforma fiscal preveia un increment dels impostos al dièsel, i que la situació ha portat el seu govern a fer tot el contrari. "Els governs hem d'atendre les necessitats dels ciutadans, i això implica que hem de posar l'accent en les conseqüències de la guerra", i per aquest motiu el govern espanyol ha desplegat mesures per valor de 15.000 milions.

Montero ha fet referència també a la reunió de la taula del diàleg social d'aquesta tarda. La ministra ha demanat als agents socials que siguin capaços d'acostar posicions per assolir un pacte de rendes. "Esperem que a la reunió es puguin anar acostant posicions", ha explicat.

Més informació
Brussel·les demana prudència fiscal als països més endeutats
Giró es mostra convençut que el govern espanyol no aprovarà cap pujada fiscal
Avui et destaquem
El més llegit