Mobilitat connectada amb 5G al MWC 2021

La Generalitat farà una demostració en directe de conducció connectada i remota amb 5G

Stand de Digital Catalonia del MWC | Europa Press Stand de Digital Catalonia del MWC | Europa Press

El Govern exposarà en l'stand Digital Catalonia del Mobile World Congress 2021 sota el lema 5G is the new mobility la nova mobilitat connectada amb 5G, "que permetrà millorar àmbits estratègics per al país i claus per a la ciutadania", segons ha explicat el Govern a través d'un comunicat. La Generalitat farà una demostració en directe de conducció connectada i remota amb 5G i de "com la tecnologia pot ajudar a aconseguir una mobilitat més eficient i segura".

El pilot és un projecte conjunt de la Conselleria de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Fundació i2CAT i Robots Mir, en el marc de l'Estratègia 5G de Catalunya i el projecte corredor 5G del Mediterrani. Gràcies a la baixa latència i ample de banda del 5G, "els vehicles es podran comunicar en un futur amb les infraestructures", la resta de vehicles i el seu entorn, la qual cosa proporcionarà una informació en temps real capital per millorar la seguretat vial, la gestió de les infraestructures i l'eficiència en la mobilitat.

Un total de 56 empreses, entitats i centres tecnològics catalans participaran en el MWC amb l'impuls del Govern; en paral·lel, s'impulsarà la participació de 42 startups catalanes en el 4YFN.

Més informació
La GSMA ofereix entrades del MWC a 21 euros per al públic local
El MWC 2021 tindrà una cinquena part de l'impacte econòmic habitual
Avui et destaquem
El més llegit