El Garraf, una de les zones de l'Estat amb l'habitatge més car

Així ho recull un estudi del portal 'Pisos.com'

Imatge de la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a Sitges | Aleix Ramirez Imatge de la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a Sitges | Aleix Ramirez

De mitjana, els habitatges de compra a les zones de costa tenen un cost de 259.000 euros, una xifra que representa un increment d’un 2,84% en comparació amb el balanç de l’any 2022. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi realitzat pel portal immobiliari Pisos.com. Pel que fa al lloguer turístic, els preus han passat dels 795 euros setmanals als 844 euros. 

“El negoci del lloguer turístic garanteix una rendibilitat molt atractiva”, descriu Ferran Font. El director d’Estudis del portal argumenta que “la poca oferta existent en algunes zones encara es mantindrà, en gran part per les restriccions de la nova normativa i de retruc afecta les persones del sector serveis que busquen allotjament”. 

El Garraf, amb 521.867 euros de mitjana, ocupa la primera posició del rànquing d’habitatges de costa més cars en venda. Per darrere apareixen altres territoris com les Illes Balears o Euskadi. Les opcions més econòmiques es concentren a Almería, Múrcia o el nord de Galícia. En clau de rendibilitat, Balears és la zona que més beneficis ofereix als propietaris.

Més informació
El model “Garraf”, la comarca com a unitat de planificació estratègica
L'abús dels túnels del Garraf
Els polígons del Garraf tenen un nou aparador
Avui et destaquem
El més llegit