Diverses entitats reclamen reduir horaris en el sector alimentari

Això permetria reduir el risc de contagi dels treballadors, així com el nombre de persones que es desplacen a les tardes per anar a comprar

Les entitats proposen reduir l'horari de 8 a 15 hores | ACN Les entitats proposen reduir l'horari de 8 a 15 hores | ACN

Pimec Comerç i 12 entitats més han demanat a la Direcció General de Comerç una reducció d'horari d'obertura en els establiments alimentaris i proposen que s'autoritzi a obrir de 8 del matí a 15 hores de la tarda. Segons informen en un comunicat, "amb aquesta reducció d’horari, les persones que treballen en el sector de l’alimentació podrien contribuir més al confinament demanat i es reduiria el nombre de persones que es desplaçarien a les tardes per anar a comprar aliments".

Més info: Una crisi, un confinament i un canvi d'hàbits per repensar el comerç

La proposta la fan arran de la constatació que "tot el comerç del sector de l’alimentació està molt preocupat pel grau d’exposició constant que pateix pel fet d’estar de cara al públic durant moltes hores al llarg del dia". Precisament per això, reclamen una reducció que, sempre garantint el subministrament de la població, també es redueixi el risc d'exposició al contagi de la covid-19 de les persones que treballen en aquests establiments comercials.

Entre les entitats que s'adhereixen el comunicat s'hi troben el  Gremi de Peixaters de Catalunya, el Gremi de Forners Terres de Lleida, el Gremi Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses, la FEGRAM, l'AMMC i diversos mercats municipals com el de la Concepció, el del Clot o el de Sant Martí.

Més informació
El comerç es blinda amb metacrilat
L'hostaleria i el comerç, ofegats pels ERTOs
Avui et destaquem
El més llegit