L'Hospitalet de Llobregat s'enfronta a 20 ciutats per ser la seu de l'Agència Espacial Espanyola

L'agència permetrà coordinar activitats i polítiques sobre l'espai, així com la participació d'Espanya en programes internacionals en aquest àmbit

L'Hospitalet de Llobregat | iStock L'Hospitalet de Llobregat | iStock

L'Hospitalet de Llobregat s'enfronta a vint ciutats més per ser la seu de l'Agència Espacial Espanyola. Segons informa el govern espanyol en un comunicat, el Ministeri de Política Territorial ha rebut en total 21 candidatures per a la ubicació física d'aquesta agència, entre les quals hi ha l'Hospitalet. D'altra banda, el mateix ministeri ha rebut 14 candidatures -una d'elles és Barcelona- per acollir l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial.

L'executiu espanyol considera "un èxit" que la cursa per convertir-se en la seu d'aquestes dues noves agències estatals públiques hagi motivat un total de 35 candidatures provinents de 14 comunitats autònomes.

21 candidatures per a l'Agència Espacial Espanyola

L'Agència Espacial Espanyola permetrà coordinar activitats i polítiques sobre l'espai, així com la participació d'Espanya en programes internacionals en aquest àmbit. S'han presentat un total de 14 candidatures per acollir-ne la seu: Cabanillas del Campo (Guadalajara), Cebreros (Àvila), Ciudad Real (Ciudad Real), Elx (Alacant), Estella-Lizarra (Navarra), Huelva (Huelva), Jerez de la Frontera (Cadis), l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Las Palmas de Gran Canaria/Agüimes/ San Bartolomé de Tirajana (Las Palmas), Lleó (Lleó), Ourense (Ourense), Palència (Palència), Puerto del Rosario (Las Palmas), Puertollano (Ciudad Real), San Javier (Múrcia), Isla de Tenerife (Santa Cruz de Tenerife), Sevilla (Sevilla), Terol (Terol), Tres Cantos (Madrid), Vitòria (Araba/Àlava) i Yebes (Guadalajara).

14 candidatures per a l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial

En el cas de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial, s'han presentat un total de 14 candidatures: la Corunya (la Corunya), Alacant (Alacant), Barcelona (Barcelona), Gijón (Astúries), Granada (Granada), Guadalajara (Guadalajara), Jerez de la Frontera (Cadis), Leganés (Madrid), Ourense (Ourense), Palma (Illes Balears), Salamanca (Salamanca), Isla de Tenerife (Santa Cruz de Tenerife), Segovia (Segovia) i Saragossa (Saragossa).

Aquesta agència ha de ser "clau", segons el govern espanyol, per garantir el compliment de la regulació europea en matèria d'intel·ligència artificial (IA) i supervisar-ne la implantació. Una de les seves missions serà "minimitzar" els riscos que pot comportar l'IA en camps com la seguretat, la intimitat i la salut de les persones.

Més informació
La firma de semiconductors MPS construirà una seu a l'Hospitalet de Llobregat
El 'carsharing' de Seat aterra a L'Hospitalet de Llobregat
Nova fórmula per a un motor de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit