L'HUMT inclou simulació clínica al servei de Ginecologia i Obstetrícia

Aquesta aposta té el propòsit de reforçar el maneig de recursos en emergències d’alt risc i baixa freqüència

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa | MútuaTerrassa L'Hospital Universitari MútuaTerrassa | MútuaTerrassa

El servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha començat a incloure la simulació clínica en la seva pràctica diària amb el propòsit de reforçar el maneig de recursos en emergències d’alt risc i baixa freqüència. Es tracta d’una tècnica concebuda per substituir les experiències reals per d’altres de guiades que evoquen o repliquen de manera interactiva aspectes tècnics verídics sense exposar als pacients als riscos associats a aquest aprenentatge.

En aquest sentit, la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia (SCOG) ha constituït un grup de treball en simulació clínica per aprofundir en els coneixements derivats d’aquest àmbit i ha convidat a formar-ne part a la Dra. Laura Codina, adjunta al servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’HUMT, la qual s’hi ha integrat amb la voluntat de traslladar tots els coneixements als professionals del servei, proporcionar-los seguretat i garantir una millor qualitat assistencial a les pacients.

Més info: L’Hospital Universitari MútuaTerrassa organitza el 35è congrés de la Societat Catalana de COT

Així doncs, a finals de juny es va dur a terme el primer taller de simulació basat en una urgència obstètrica (un part amb distòcia d’espatlles) amb l’objectiu de reforçar no només les habilitats tècniques de l’equip obstètric sinó emfatitzar altres competències com el lideratge, el treball en equip i la comunicació efectiva. Aviat, sota l’auspici de la SCOG, se’n realitzaran d’altres per atendre emergències com el part de natges, les hemorràgies obstètriques, la sutura d’estrips perineals així com en l’àmbit de la tocúrgia.

L’evidència científica ha posat de manifest que mitjançant l’entrenament amb simulació clínica es poden reduir els resultats obstètrics desfavorables i ha demostrat també que mitjançant una formació específica dels professionals davant les complicacions greus es poden minimitzar i fins i tot evitar nombroses lesions.

Més informació
MútuaTerrassa presenta la iniciativa 'Toca la vida'
MútuaTerrassa creix un 5,8% el 2022
Qui posa ordre en un hospital?
Avui et destaquem
El més llegit