L'ICF dedica 24 MEUR dels FEDER a les pimes del país

L'Institut Català de Finances tanca 40 operacions per a empreses catalanes del sector industrial per impulsar el seu creixement

Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida

L'institut Català de Finances ha mobilitzat 23,9 milions d'euros per a les pimes del país. El finançament procedeix del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i ha servit per tancar 40 operacions d'inversió en petites i mitjanes empreses, especialment del sector industrial, per impulsar el seu creixement i augmentar la mida del teixit del país.

Del total, uns 10 milions d'euros s'han mobilitzat en crèdits a projectes d'inversió en la capacitat productiva de les empreses, principalment mitjançant l'adquisició de nova maquinària. Uns 8,2 MEUR han anat destinats a les necessitats de circulant, mentre que els 5,7 milions d'euros restants han cobert la falta de liquiditat de pimes afectades per la inflació i l'augment de costos fruit del trencament de la cadena de subministrament.

Des de l'any 2019, l'ICF ha tancat un total de 433 operacions dins la seva línia Eurocrèdit, que han facilitat a les empreses del país un finançament de 228,5 milions d'euros. El 2020 va ser l'any amb més activitat, amb 185 operacions per valor de 98 MEUR, principalment gràcies a la línia ICF Eurocrèdit Covid, que va suposar fins al 67,1% de l'import formalitzat.

Segons el conseller delegat de l'Institut, Jordi Òliva, el principal paper de la institució que dirigeix en aquest procés ha estat la canalització dels fons europeus. "Com a entitat financera pública, és clau gestionar els fons, ja que ens permet oferir a les pimes préstecs en condicions molt avantatjoses", argumenta Òliva, que apunta, amb aquesta activitat, cap a la "transformació del teixit empresarial".

Més informació
L'ICF finança més de 1.200 empreses per 535 MEUR
L’ICF inverteix en 20 startups catalanes durant el 2021
L’Ajuntament de Barcelona, l’ICF i Avalis prorroguen la línia de finançament B·Crèdit
Avui et destaquem
El més llegit