L’ICF inverteix en 20 startups catalanes durant el 2021

La majoria de les inversions s’han realitzat a empreses emergents del sector TIC

Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida

L’Institut Català de Finances (ICF) ha apostat per projectes transformadors, innovadors i digitals. A través dels dos instruments d’inversió de l’entitat pel segment venture, ICF Venture Tech II i IFEM Innovació l’entitat ha invertit durant el 2021 en un total de 20 startups per un import de 7,7 milions d’euros. Aquest volum, sumat als 41,4 milions d’euros invertits per altres inversors, suposa una capacitat inversora global de 49,1 milions d’euros.

Es tracta de companyies amb un alt component innovador, que busquen solucions creatives a necessitats actuals i que aposten per sistemes i plataformes digitals per impulsar el seu negoci. En aquest sentit, durant el 2021, la majoria de les inversions s’han realitzat a startups del sector TIC tot i que també s’han fet inversions a companyies del sector salut i bio. La inversió s’ha fet, en la majoria dels casos, a través de la línia IFEM Innovació en forma de préstecs participatius de 200.000 euros.

En concret,  IFEM Innovació ha impulsat el desenvolupament de companyies com Trendier, Aquí tu reforma, Segle Clinical, Ivoox, Fittest Freakest, Kubbo, Nuclio Digital School, Octone, Taclia, KintAI, Incapto Coffee, Nectios i VB Devices. El fons ICF Venture Tech II, dirigit a startups més madures, ha tancat 7 operacions al llarg de l’any a companyies com Top Doctors, Bigle Legal o Inbrain.

El director de Venture Capital de l’ICF, Emili Gómez, ha destacat que “com a entitat financera pública és clau donar suport a les empreses emergents, un segment en expansió i de gran valor per a l’economia catalana”. “A Catalunya hi ha més de 1.700 startups i Barcelona és el quart hub de startups de la Unió Europea; des de l’ICF volem continuar potenciant aquest teixit econòmic conjuntament amb altres entitats de l’ecosistema inversor”, ha afirmat.

Més informació
El Govern i l'ICF obren ajudes per a la crisi de subministraments
L’Ajuntament de Barcelona, l’ICF i Avalis prorroguen la línia de finançament B·Crèdit
Jordi Òliva pren el relleu de Víctor Guardiola al capdavant de l'ICF
Avui et destaquem
El més llegit