L'ICF finança més de 1.200 empreses per 535 MEUR

El finançament contribueix al manteniment i la creació de prop de 24.176 llocs de treball

Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida Documents de l'Institut Català de Finances | Cedida

L'ICF ha finançat 1.213 treballadors per compte propi, pimes, grans empreses i entitats per un import de 535,1 milions d'euros el 2021. En un comunicat, l'entitat financera pública ha explicat que a l'àmbit del capital risc s'han invertit 30 milions d'euros a través de fons de gestores independents i fons propis de l'ICF.

El conseller delegat de l'ICF, Jordi Òliva, ha afirmat que les dades d'activitat confirmen el rol anticíclic de la banca pública i la capacitat per "complementar" l'oferta de la banca comercial. "La disminució de nous préstecs relacionats amb Covid és el principal motiu del descens de l'activitat, un 36% inferior respecte al 2020", ha afegit. De fet, dos terços de l'activitat de l'ICF ha anat a nous projectes d'inversió i només el 34,6% del total de finançament atorgat ha estat per pal·liar els efectes de la crisi sanitària, quan el 2020 els préstecs cobejats van suposar el 64, 4% total.

Els sectors més finançats han estat el comerç, el turisme i el transport (26%) i les indústries manufactureres (21%), mentre que l‟entitat ha destacat el finançament per a projectes de construcció i obra pública, que suposa el 13% del total . Per províncies, Barcelona i la seva àrea d'influència concentren el 54% del finançament i Girona i el Penedès són dues de les vegueries que han crescut més en volum de finançament, amb el 10% i el 7% del total atorgat, respectivament.

Més informació
L’ICF inverteix en 20 startups catalanes durant el 2021
Jordi Òliva pren el relleu de Víctor Guardiola al capdavant de l'ICF
Avui et destaquem
El més llegit