Jordi Òliva pren el relleu de Víctor Guardiola al capdavant de l'ICF

L'enginyer industrial i exdirectiu del Deutsche Bank i CaixaBank substituirà el fins ara CEO després d'una etapa de només nou mesos

El fins ara conseller delegat de l'ICF, Víctor Guardiola | ACN El fins ara conseller delegat de l'ICF, Víctor Guardiola | ACN

El Govern ha rellevat el fins ara conseller delegat de l'Institut Català de Finances, Víctor Guardiola. El directiu serà substituït després d'un mandat al capdavant de l'ICF de només nou mesos, després d'assumir el càrrec a finals de gener de les mans de Josep-Ramón Sanromà, jubilat al final d'una etapa de 10 anys dirigint l'entitat financera pública.

Segons ha informat la portaveu del Govern Patrícia Plaja, el nou conseller delegat de l'ens, que ja ha estat nomenat pel Consell Executiu, serà Jordi Òliva. L'enginyer industrial barceloní ha desenvolupat la seva carrera com a directiu d'entitats bancàries, d'entre les que destaquen les seves etapes al Deutsche Bank, entre 1994 i el 2010, i els darrers sis anys a CaixaBank (2015-2021). Al sector públic, Òliva va passar quatre anys a la direcció general de Política Financera de la Generalitat durant l'etapa com a conseller d'Andreu Mas-Colell, entre 2011 i 2015. A més de la seva experiència directiva, Òliva compta amb formació en alta direcció a Insead i amb un MBA per la Universitat Carnegie Mellon.

Segons Plaja, Guardiola ha "abandonat el càrrec per motius personals, per iniciativa pròpia". Tot i això, el relleu arriba tres mesos després de l'abstenció del director general en la votació de l'aval per a cobrir la fiança de 5,4 milions d'euros del Tribunal de Comptes a 34 alts càrrecs per l'acció exterior de la Generalitat – uns avals "jurídicament solvents, fets dins el marc legislatiu", en paraules de la mateixa portaveu del Govern.

Més informació
Víctor Guardiola, nou conseller delegat de l'ICF
Avui et destaquem
El més llegit