Impostos sense limitació: el Parlament insta a regular els creuers

La cambra legislativa catalana reclama a la Generalitat a crear un impost sobre les emissions portuàries de grans embarcacions

El Parlament de Catalunya | ACN El Parlament de Catalunya | ACN

El Parlament ha instat al Govern català a aprovar un impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells que arribin a Catalunya. La tasca, segons reclama la cambra legislativa, s'hauria de dur a terme abans que acabés l'any. Les demandes dels diputats, però, s'han quedat en aquesta mesura, i no contemplen la limitació d'arribada de creuers als ports catalans, especialment en els casos de trànsit –aquells en què l'estança del vaixell i els creueristes al port és inferior a les vuit hores–.

El Parlament, però, ha rebutjat una regulació més profunda, que limités les arribades i les estades de creuers al país. El punt de la proposta, de fet, apunta que l'aprovació d'aquesta taxa significaria "una reducció significativa de l'impacte ambiental, la contaminació i la massificació turística" generada per aquestes embarcacions.

A més de la reclamació de la taxa als grans creuers, a la moció aprovada pel parlament s'afegeix el reconeixement de l'impacte positiu de les Zones de Baixes Emissions com a "eina de consens per a la protecció de la salut pública i la qualitat de l'aire". Així, la cambra dona suport a desplegar aquesta mena de mesures a tots els municipis catalans de més de 20.000 habitants. També s'ha emplaçat l'executiu a presentar davant els grups d'interès el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, un document que ha de posar les bases per a la futura llei del turisme l'any 2023.

Més informació
Colau proposa limitar el nombre de creuers: "No és un model sostenible"
El Port de Barcelona rep creuers més nous i sostenibles
La Costa Brava viurà una temporada "de rècord" de creuers
Avui et destaquem
El més llegit