Índex Smart, l'estudi de referència per a les smart cities espanyoles

IdenCity promou aquest nou estudi que aspira a ser una referència per la configuració de ciutats sostenibles i inclusives

Jordi Hereu, Laura Moreno, Ugo Valentí a la presentació de l'Índex Smart | Cedida Jordi Hereu, Laura Moreno, Ugo Valentí a la presentació de l'Índex Smart | Cedida

S'ha presentat l'Índex Smart que vol estudiar en quin grau estan desenvolupades les smart cities espanyoles. Aquest índex promogut per la consultoria IdenCity ha estudiat el desenvolupament intel·ligent de les 52 capitals de província espanyola, i altres ciutats com Sant Cugat del Vallès. 

La publicació es compon per 110 indicador en grups en 17 categories i 5 dimensions, tot plegat el confereix com un instrument de rigor estadístic i conceptual, disposat a establir-se com a referent en l'estudi del desenvolupament de les smart cities de l'Estat espanyol, segons declara la mateixa organització en un comunicat.

Més info: Quins beneficis té viure en una 'smart city'?

L'estudi, ha detectat quins són els aspectes on cal posar més atenció pel desenvolupament d'aquest nou model de ciutat són les infraestructures i les governances. Per altra banda però ressalta que les capitals espanyoles sobresurten en la dimensió de la societat digital. La directora del projecte, Laura Moreno, ha destacat que cal seguir treballant per afavorir una accessibilitat digital per les persones amb discapacitat, ja que de les ciutats avaluades en aquest camp han tret una puntuació mitjana de 36,64%.

L'Índex Smart és un estudi, el primer del seu tipus a Espanya, que sorgeix amb la intenció de ser una eina de referència en el desenvolupament de les smart cities a l'Estat. El director del Smart City Expo World Congress, Ugo Valentí, ha destacat la importància d'instruments com l'Índex Smart  "perquè les ciutats i les regions d'Espanya planifiquin, gestionin i avaluïn els seus programes i projectes".

Durant la presentació de l'Índex ha intervingut Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona i expert en gestió de models innovadors de ciutat, per destacar com aquesta nova eina destaca especialment per "la seva capacitat d'aportar un coneixement valuós a tots els que avui es troben implicats en donar forma a les smart cities del futur: empreses, governs i societat en general".

Més informació
Smart City: la ciutat sostenible
Barcelona, centre de la mobilitat intel·ligent amb l'Smart Mobility Congress
Avui et destaquem
El més llegit