La inflació a Catalunya augmenta nou dècimes a l'octubre

Els carburants fan pujar l'IPC un 2,4% a l'octubre, una dècima més que el mes anterior

Els preus s'incrementen de manera generalitzada abans de Nadal Els preus s'incrementen de manera generalitzada abans de Nadal

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya ha augmentat nou dècimes a l'octubre respecte al setembre, i la taxa interanual s'ha situat en el 2,4%, segons dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el conjunt d'Espanya, la inflació també ha augmentat un 0,9% a l'octubre en relació amb el mes anterior, i ha mantingut la seva taxa interanual en el 2,3%.

Catalunya és la quarta comunitat autònoma amb la taxa interanual més elevada, per darrere de Castella-la Manxa (2,6%), Castella i Lleó (2,5%) i Navarra (2,5%), i està empatada amb Cantàbria i País Valencià (2,4%). A Catalunya, els preus que més han pujat, i amb una gran diferència, han estat els de vestit i calçat, que han experimentat un repunt de l'11% i recullen el comportament dels preus en la nova temporada d'hivern.

Els altres preus que més han pujat han estat els dels aliments i les begudes no-alcohòliques, amb un 1,2%, els del transport, amb un 0,7%, i els de l'habitatge i l'ensenyament, tots dos amb un 0,5%. Els preus que més han baixat han estat els de l'oci i la cultura, amb un descens del 0,8%, i els preus de comunicacions (-0,7%), seguit dels d'hotels, cafès i restaurants (-0,5), mentre que els únics que s'han mantingut han estat els de la medicina.

Les quatre províncies catalanes han experimentat un augment de la inflació liderada per Lleida, amb un augment de l'1,1%, seguida per Barcelona i Girona, que han augmentat nou dècimes, i Tarragona (0,8%). Pel que fa a la seva taxa interanual, Lleida i Tarragona presenten els valors més alts, un 2,9% i un 2,6% respectivament, i Girona i Barcelona els més baixos, amb un 2,4% i un 2,3%.

Més informació
L'IPC es manté estable a l'octubre al 2,3% per la llum i malgrat l'elevat cost del gas
L'electricitat escalfa l'IPC
Els aliments i les begudes no alchòliques estabilitzen l'IPC
Avui et destaquem
El més llegit