Els aliments i les begudes no alchòliques estabilitzen l'IPC

La inflació es manté al 2,2%, igual que els últims tres mesos, tot i que l'electricitat continua impulsant a l'alça els preus

L'alimentació i les begudes no alcohòliques mantenen els preus del setembre del 2017 L'alimentació i les begudes no alcohòliques mantenen els preus del setembre del 2017

La inflació anual d'aquest mes de setembre a l'economia espanyola s'ha tornat a situar en el 2,2%, la mateixa taxa dels últims tres mesos, segons les dades avançades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

L'IPC del mes de setembre ha estat condicionat de nou per la pujada dels preus de l'electricitat, que continuen impulsant a l'alça els preus, mentre que la cistella d'aliments i begudes no alcohòliques s'ha mantingut estable aquest mes, a diferència de l'increment que van registrar el mateix mes de l'any passat.

En relació amb l'agost, els preus al setembre han augmentat dues dècimes en el conjunt de l'Estat. Aquestes dades avançades de l'IPC es confirmaran l'11 d'octubre quan l'INE publiqui les xifres definitives i la desagregació per territoris. Si es confirma aquest 2,2%, suposaria el manteniment de la seva taxa anual.

Més informació
El carburant i el turisme abaixen una dècima interanual l'IPC
La llum i els carburants estabilitzen l’IPC
La roba i el calçat abaixen l’IPC al juliol
Avui et destaquem
El més llegit