La intel·ligència artificial té un impacte de 1.358 milions d'euros a Catalunya

La Generalitat vol potenciar aquest sector amb una dotació de 10 milions d'euros en el període 2020-2023

La intel·ligència artificial té un impacte econòmic de 1.358 milions d'euros a Catalunya | Cedida La intel·ligència artificial té un impacte econòmic de 1.358 milions d'euros a Catalunya | Cedida

La intel·ligència artificial té un impacte de 1.358 milions d'euros en l'economia catalana. Aquesta aportació s'ha destacat en una jornada que han organitzat el Clúster Digital de Catalunya i el Clúster Audiovisual de Catalunya. Les dues entitats han fomentat en la trobada un espai d'interrelació del sector digital en l'àmbit audiovisual, a més d'identificar els reptes del sector i impulsar la feina conjunta.    

La jornada ha estat presidida per Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, i ha afirmat que “en dos, tres o quatre anys aquestes noves tecnologies -com el 5G, el blockchain i la intel·ligència artificial- seran una realitat a tot arreu”. Marco ha destacat l'impacte econòmic d'aquesta mena de tecnologia a l'economia catalana i ha explicat que és per això que la Generalitat està apostant-hi amb la dotació de 10 milions d’euros per a intel·ligència artificial que ha preparat per al periode 2020-2023.

Més info: Microsoft, Everis i SDG Group, les aliades del Govern en intel·ligència artificial

A la jornada hi han participat altres figures destacades, com Xavier Cubelles, consultor d'Eurecat, que ha fet èmfasi en la importància de la "col·laboració  necessària i pràcticament obligatòria" entre l'audiovisual i les TIC. Aquest no ha estat l'únic àmbit en què s'ha volgut focalitzar el debat. Carles Rams, CEO d'Ebantic, ha manifestat que en l’àmbit de la intel·ligència artificial s’han de potenciar els projectes locals per fer-la útil en molts més camps i que sigui molt més propera a la societat.

La jornada ha finalitzat amb una sessió de treball entre tots els assistents que cercava potenciar la col·laboració entre les empreses que representen i generar nous projectes d’innovació i disrupció tecnològica en els àmbits audiovisual i digital de Catalunya.

Més informació
Big Data & AI Congress, la intel·ligència artificial al servei de la indústria
Avui et destaquem
El més llegit