Inversió de 7,5 MEUR per potenciar l’ús de les llengües cooficials en l’àmbit tecnològic

El Barcelona Supercomputing Center rebrà 3 milions d’euros

Interior del Barcelona Supercomputing Center | BSC Interior del Barcelona Supercomputing Center | BSC

El Consell de Ministres ha aprovat una subvenció de 7,5 milions d’euros per potenciar l’ús de les llengües cooficials en l’àmbit tecnològic. L’objectiu és aconseguir que la inclusió de les llengües cooficials en les aplicacions tecnològiques “sigui rendible i atractiva per a l’administració i les empreses del sector”.

En aquest context, el Barcelona Supercomputing Center rebrà 3 milions d’euros; la Universitat d’Alacant, a través del Centre d’Intel·ligència Digital, en rebrà 500.000 euros; la Universitat del País Basc, a través del Centre Basc de Tecnologia de la Llengua 2 milions d’euros; i la Universitat de Santiago 2 milions.

Els projectes autonòmics objecte de la concessió directa estan orientats al desenvolupament de recursos i tecnologies de processament de llenguatge en llengües cooficials. El govern espanyol ha destacat que són entitats punteres en les seves comunitats que es troben actualment immersos en el desenvolupament dels seus projectes relacionats amb aquesta matèria: AINA a Catalunya, GAITU al País Basc, NÓS a Galicia i VIVES al País Valencià.

Més informació
“Benvolgut client, no cal que canviïs de llengua, que ja t’entenc”
La llengua com a garantia de responsabilitat social empresarial
Els països europeus amb més domini d'una llengua estrangera
Avui et destaquem
El més llegit