L'IPC arriba al nivell més alt des de finals del 2018

L'electricitat i els carburants fan enfilar els preus un 2,2% en comparació a l'abril de l'any passat

Els carburants han mantingut els preus, fet pel qual l'IPC ha pujat a l'abril | ACN Els carburants han mantingut els preus, fet pel qual l'IPC ha pujat a l'abril | ACN

L'Índex de Preus de Consum (IPC) s'ha incrementat un 1,2% a l'abril en comparació al mes anterior. L'augment dels preus de l'electricitat i el manteniment del cost dels carburants ha fet enfilar la taxa interanual fins al 2,2%, nou dècimes per sobre de la xifra de març. Segons les dades avançades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'IPC ha assolit el nivell més alt des de finals del 2018, quan es va situar en un 2,3%. 

Aquesta és la quarta taxa positiva consecutiva de la inflació. El repunt mensual de l'abril respecte al març ha estat el major des de fa nou anys. Pel que fa a la inflació subjacent (excloent el preu dels aliments i els productes energètics), els preus no varien en comparació a fa un any.  

D'altra banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzats (IPCA per les sigles en castellà) s'ha situat en un 1,9% en taxa interanual, un increment de set dècimes en comparació a les xifres de març. L'augment mensual ha estat de l'1,1%. Les dades definitives es publicaran el 14 de maig. 

Més informació
L'IPC es dispara més d'un punt al març per la pujada de la llum i els carburants
La baixada del preu de la llum resta cinc dècimes a l'IPC
Avui et destaquem
El més llegit