L'IPC es dispara més d'un punt al març per la pujada de la llum i els carburants

L'Índex de Preus de Consum se situa en l'1,3%, el nivell més alt dels darrers dos anys

La pujada dels preus de la llum i els carburants disparen l'IPC | ACN La pujada dels preus de la llum i els carburants disparen l'IPC | ACN

Els preus han estat aquest març un 1,3% més cars que el mateix mes de l'any passat. L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat per l'encariment del preu de la llum i els carburants. En comparació al febrer -quan la taxa va ser del 0%-, ha augmentat un 1%, segons les dades avançades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

Aquestes xifres suposen que l'IPC ha augmentat per tercer mes consecutiu i s'instal·la al nivell més alt dels darrers dos anys. Des de l'abril del 2019, quan l'índex estava a l'1,5%, no s'havia enfilat tant. Mentre que al març del 2020 els combustibles i l'electricitat van baixar de preu, ara han pujat. Els aliments són un altre dels productes que s'han encarit -un 1,5% respecte al març de l'any passat-.

La inflació subjacent (sense aliments no elaborats ni productes energètics), la xifra se situa al 0,3%, la mateixa taxa que al febrer. D'altra banda, l'Índex de Preus Harmonitzats (IPCA, per les sigles en castellà), ha estat de l'1,2%, 1,5 punts més que el mes anterior. Les dades definitives es publicaran el 14 d'abril. 

Més informació
La baixada del preu de la llum resta cinc dècimes a l'IPC
L'IPC ja encadena set mesos en negatiu
Avui et destaquem
El més llegit