L'IPC marca mínims a l'agost i baixa fins al 0,3%

Els preus segueixen baixant la seva taxa interanual i retallen tres dècimes per l'electricitat

El IPC baja por el menor coste de la electricidad El IPC baja por el menor coste de la electricidad

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha baixat un 0,1% a l'agost en relació al mes anterior i ha retallat dues dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,3%, el seu menor nivell des de setembre de 2016, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme ha atribuït principalment el descens de la taxa interanual de l'IPC a l'abaratiment de l'electricitat .

La taxa interanual d'agost és la trenta-sisena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,3% superiors als de fa un any.

Amb la dada d'agost, l'IPC interanual reprèn la senda a la baixa després que al juliol pugés una dècima i se situés en el 0,5%.

En el vuitè mes de 2019, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) ha situat la seva taxa interanual en el 0,4%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA baixaria dues dècimes respecte al mes anterior.

En termes mensuals (agost sobre juliol), l'IPC ha baixat un 0,1%, el seu major descens en un mes d'agost des de 2015. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH es va situar en el -0,1%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC d'agost el proper 13 de setembre.

Més informació
Els aliments i el transport pugen una dècima l'IPC al juliol
L'alimentació eleva l'IPC al 0,5%
Els carburants i l’electricitat fan caure l’IPC al juny
Avui et destaquem
El més llegit