L'alimentació eleva l'IPC al 0,5%

La taxa puja una dècima anual al juliol pel preu dels aliments i les begudes no alcohòliques, que baixen menys que el juliol del 2018

Els aliments i begudes no alcohòliques baixen menys que el juliol del 2018 | iStock Els aliments i begudes no alcohòliques baixen menys que el juliol del 2018 | iStock

La taxa de l'IPC del juliol ha pujat una dècima anual i s'ha situat en el 0,5%, segons l'indicador avançat publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En aquest comportament destaca l'evolució dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, que han baixat menys que en el juliol del 2018.

Més info: L'IPC baixa fins al 0,4% al juny

Per la seva part, la variació anual de l'indicat avançat de l'IPCA s'ha situat al 0,7%, que de confirmar-se suposaria un augment d'una dècima respecte el mes anterior. Pel que fa la variació intermensual, els preus de consum han registrat un descens de sis dècimes respecte al juny, mentre que l'indicador de l'IPCA va ha estat del -1,1%.

La taxa interanual de juliol és la trenta-cinquena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,5% superiors als de fa un any. Amb aquesta dada, l'IPC interanual reprèn la via alcista en hacer encadenat dos mesos consecutius de descensos, després que al maig baixés set dècimes de cop i al juny quatre dècimes.

Més informació
Els carburants i l’electricitat fan caure l’IPC al juny
L'IPC baixa set dècimes al maig a Catalunya i se situa en l'1%
Avui et destaquem
El més llegit