L'energia eleva l'IPC fins l'1,3%

La forta pujada registrada aquest últim mes es deu a l'increment del 3,7% en el preu dels subministraments de la llar com l'aigua, el gas i l'electricitat

El preu de l'energia fa pujar l'IPC per damunt de l'1% | iStock El preu de l'energia fa pujar l'IPC per damunt de l'1% | iStock

Els preus a Catalunya s'han disparat durant el mes de març i van situar la variació interanual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) en l'1,3%, més d'un punt per sobre la taxa registrada al febrer (-0,1%) i assolint unes xifres que no es veien des de l'abril del 2019. Alhora, és la primera vegada que l'IPC creix per sobre de l'1% des de l'esclat de la pandèmia, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La forta pujada registrada aquest últim mes es deu a l'increment en el preu dels subministraments de la llar com l'aigua, el gas i l'electricitat, que s'han encarit un 3,7% respecte a l'exercici anterior; i dels carburants, que han pujat de preu un 4% en termes interanuals.

Al conjunt de l'Estat, els preus s'han incrementat un 1,3% al març, superant la taxa registrada el mes anterior (0%). De la mateixa manera, el creixement es deu a l'evolució en el preu dels subministraments de la llar (+4,3%) i dels carburants (+3,8%).

Més informació
L'IPC es dispara més d'un punt al març per la pujada de la llum i els carburants
La baixada del preu de la llum resta cinc dècimes a l'IPC
Avui et destaquem
El més llegit