El cost de l'electricitat enfonsa l'IPC fins al 0,8%

Els preus baixen set dècimes de cop al maig per l'abaratiment de l'energia

El IPC baja por el menor coste de la electricidad El IPC baja por el menor coste de la electricidad

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 0,2% al maig en relació al mes anterior i ha retallat set dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,8%, el seu nivell més baix des de gener de 2018, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme ha atribuït la caiguda de la taxa interanual de l'IPC a l'abaratiment de l'electricitat i al fet que els preus dels carburants han pujat al maig menys del que ho van fer un any abans.

La taxa interanual de maig és la 33a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,8% superiors als de fa un any.

Amb la dada de maig, l'IPC interanual posa fi a tres mesos consecutius d'ascensos i torna a baixar de l'1% per primera vegada des de principis de 2018.

En el cinquè mes de 2019, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) ha situat la seva taxa interanual en el 0,9%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA baixaria set dècimes respecte al mes anterior.

En termes mensuals (maig sobre abril), l'IPC ha avançat un 0,2%, enfront de l'increment del 0,9% que va experimentar al maig de 2018. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar també en el 0,2%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de maig el proper 12 de juny.

Més informació
La moda enlaira l'IPC fins l'1,7%
El turisme per Setmana Santa apuja l'IPC
El preu dels carburants enlaira l'IPC a l'1,3%
Avui et destaquem
El més llegit