La moda enlaira l'IPC fins l'1,7%

Els preus que més pugen són els del vestit i calçat, seguits del transport, l'oci i la cultura

El preu del vestit és el que més puja | Europa Press El preu del vestit és el que més puja | Europa Press

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya s'ha situat en l'1,7% a l'abril, tres dècimes més que la xifra interanual del març, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, puja per tercer mes consecutiu després que el mes passat se situés en l'1,4%. Pel que fa la variació mensual, els preus al març han pujat un 1%, impulsat, entre d'altres, pel preu del vestit i calçat, que han pujat un 10,4% mensual; el transport, amb un 1,4%, i l'oci i la cultura, un altre 1,4%.

Més info: La roba i el transport eleven la inflació a l'1,4%

Al conjunt de l'Estat, la taxa de variació de l'IPC s'ha situat en l'1,5%, dues dècimes més que el mes anterior. Catalunya és juntament amb La Rioja i el País Basc la tercera comunitat amb una taxa interanual més elevada (1,7%), per darrere de Navarra, que lidera el rànquing amb un 2,1%, i de Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid, totes dues amb un 1,8%.

A Catalunya, els preus que més han pujat, i amb diferència, han estat els del vestit i el calçat, que van experimentar un repunt del 10,4%, recollint el comportament dels preus de la nova temporada de primavera-estiu. A una gran distància, també han crescut els del transport i de l'oci i cultura, que han registrat un augment de l'1,4%, seguits dels preus d'hotels, cafès i restaurants, amb un 1,1%, i de parament, 0,3%.

Per contra, els únics preus que han baixat són els de l'habitatge, que han registrat un descens de quatre dècimes, i els de comunicacions, amb un 0,1% menys. Per províncies, Lleida és la que va presentar una augment més destacat de la inflació, amb un 1,2%, mentre que a Barcelona, Tarragona i Girona l'augment ha estat d'un punt.

Pel que fa a la taxa interanual, Lleida també encapçala el rànquing amb un 2,1%, seguida per Barcelona, amb un 1,7%, Girona (1,6%) i Tarragona (1,4%).

Més informació
El turisme per Setmana Santa apuja l'IPC
La inflació cau un 1,3% al gener per les rebaixes
Avui et destaquem
El més llegit