CA | ES

L'IPC puja tres dècimes al gener a Catalunya

L'augment interanual és de l'1,2% a l'economia catala i del 1,1% a l'espanyola

Com a Catalunya, a l'Estat l'IPC també va pujar tres dècimes i es va enfilar fins l'1,1% | iStock Com a Catalunya, a l'Estat l'IPC també va pujar tres dècimes i es va enfilar fins l'1,1% | iStock

L'Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar tres dècimes al gener a Catalunya i es va situar en l'1,1%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera es trenca la tendència iniciada al juny del 2019, quan la taxa es va situar per sota de l'1% i que s'havia mantingut fins al desembre, quan va ser del 0,9%. Com a Catalunya, a l'Estat l'IPC també va pujar tres dècimes i es va enfilar fins l'1,1%. Això és així per l'augment del preu de l'electricitat i el gasoil per a calefacció, el dels aliments i begudes alcohòliques, especialment del peix i el marisc; i també pel fet que els preus de la roba van baixar menys del que ho van fer durant el gener del 2019.

Per províncies, on més van baixar els preus al gener va ser a Lleida, on van registrar un descens del 1,1%, mentre que Barcelona comparteix la mateixa caiguda que en el conjunt de Catalunya (-1%), seguida de Girona (-0,9%) i Tarragona (-0,7%). Quant a la taxa interanual, el valor més alt el presenta Lleida, amb un 1,7%, seguida de Girona, amb un 1,4%; Barcelona, amb un 1,1%, i Tarragona, amb un 0,9%.

Més informació
Els municipis i comarques que més PIB generen a Catalunya
Brussel·les rebaixa el creixement del PIB a l'1,9% el 2019
El comerç internacional frena el PIB català
Avui et destaquem
El més llegit