Detecten irregularitats en més de la meitat d'ofertes pel Black Friday

El Departament d'Empresa i Treball ha analitzat productes informàtics i de telefonia amb grans descomptes

El Black Friday a Catalunya | ACN El Black Friday a Catalunya | ACN

El Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat ha detectat irregularitats en més de la meitat de les ofertes analitzades amb motiu del Black Friday. Dels 1.400 productes revisats durant les setmanes prèvies, Empresa i Treball estima que en un 50% s'haurien produït incompliments. El control s'ha fet mitjançant un monitoratge sobre els productes amb més descomptes, principalment informàtics, de telefonia, petits electrodomèstics o productes a la llar oferts per Internet.

Després dels diferents controls duts a terme, l'Agència Catalana de Consum ha detectat irregularitats en nou comerços en línia: pccomponentes.com, carrefour.es, euronics.es, fnac.es, miro.es, elcorteingles.es, mediamarkt.es, conforama.es i alcampo.es. La Direcció General de Comerç també ha inspeccionat 61 empreses, tant presencialment com online. En concret, ha fet inspeccions físiques a 29 empreses i inspeccions en línia a 32 portals de venda per internet.

Més info: Vigilen els preus de mil productes per evitar descomptes fraudulents pel Black Friday

Està previst que en els pròxims dies s'adrecin requeriments a les empreses en què s'han detectat els diferents incompliments de la normativa. Com el procés encara està en fase de diligències prèvies, les diferents empreses afectades poden encara enviar les seves al·legacions. En cas de no prosperar, s'obriran els pertinents expedients sancionadors.

Les infraccions per pràctiques comercials deslleials que hagin tingut un component econòmic poden comportar multes d'entre 10.001 i 100.000 euros en funció del nombre de productes oferts, el volum de vendes i el benefici obtingut. D'altra banda, les sancions per competència deslleial poden arribar fins a 20.000 euros.

Més informació
Requiem pel Black Friday
Empresa i Treball destinarà 8 MEUR a modernitzar i enfortir el sector comercial
Avui et destaquem
El més llegit