Es ven parc empresarial

El País Valencià oferta el sòl de zones industrials de Xixona, Alcalà de Xivert i Utiel durant el Saló Internacional de la Logística de Barcelona

L'estand valencià al SIL agrupa l'oferta valenciana de sòl industrial | Cedida L'estand valencià al SIL agrupa l'oferta valenciana de sòl industrial | Cedida

Presentar d'una forma agrupada tot el sòl industrial i logístic valencià ajuda, en opinió del Govern valencià, a oferir “una oferta més completa i una imatge més potent com a destinació d'activitats logístiques que arriba a les tres províncies de la Comunitat”. És el que s’ha proposat l’Administració valenciana en aquest Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona en què és territori convidat. Vol vendre el seu sòl empresarial. 

I no ho tindrà difícil si segueixen les tendències explicades aquest dimarts en la presentació de l’estudi L'actualitat logística a Espanya 2018 (es basa en les enquestes a 100 directius del sector logístic espanyol), en què es confirma que el sòl valencià ha passat del cinqué al tercer lloc del rànquing pel 38% dels enquestats, deixant enrere Aragó i Castella la Manxa. Segons ha esmentat el vicepresident sènior de Prologis Iberia, Gustavo Cardozo, les raons arriben de la mà de “Mercadona, Consum, la Ford... el conglomerat industrial valencià és un dels impulsors del sector logístic valencià, a més del seu port”. 

Més info: El Red Bull del sector logístic

En la fira de la logística, els valencians posen l'accent principalment en el sòl industrial de qualitat que ofereix l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en els Parcs Empresarials L’Espartal III de Xixona, Nuevo Tollo d'Utiel i El Campaner d'Alcalà de Xivert, una superfície total disponible de 206.932 metres quadrats que “compten amb atractives condicions de comercialització, preus competitius i una situació geogràfica estratègica”, alerten. 

Més info: Els polígons valencians es modernitzen

El de Nuevo Tollo és el primer parc empresarial valencià a posar a disposició de les empreses una desena de naus en lloguer amb opció a compra. El preu del metre quadrat, 48,4 euros, s’acosta als 50 euros que pagaran els que decidisquen en Alcalà de Xivert, població de pas obligat en el trajecte València-Barcelona per carretera.  Allí hi ha 73 parcel·les esperant comprador… com en Xixona, ciutat del millor torró, que també alberga un dels centres logístics que comercialitza la Generalitat a través de l’IVACE. El preu del metre quadrat també és de 50 euros. 

Un model productiu nou

L’ambició de vendre el territori va més enllà i aquest dimecres també s’ha presentat al SIL 2018 el Valencian Investment Desk (VID), que ofereix una resposta global en les diferents àrees de la competitivitat empresarial al potencial inversor. Les funcions del VID són acompanyar a l'inversor en cada pas i aprofitar la Xarxa Exterior de l’IVACE per a oferir un punt d'informació i assessorament en destinació al potencial inversor. 

Assistents a l'estand valencià del SIL 2018 | Cedida
Assistents a l'estand valencià del SIL 2018 | Cedida  

Una nova eina que des de la Conselleria d’Economia Sostenible volen potenciar en l’objectiu de “deixar de costat l'economia especulativa i treballar sobre aquesta economia real que ha de generar la transformació del model productiu”, com ha expressat el conseller Rafa Climent, també de visita aquest dimecres pel SIL de Barcelona. Allà ha coincidit amb el president Ximo Puig, qui ha aprofitat l’escenari per a demanar “canviar el ritme” perquè el Corredor Mediterrani estiga finalitzat en el seu recorregut en 2023. 

Més informació
El SIL 2018 arrenca amb 150 novetats logístiques
Tots a una veu... mediterrània
Avui et destaquem
El més llegit