El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Xavier Panés (Foment del Treball), Ana Orozco (Minoryx Therapeutics), Diana Roger (Sportfive) i Josep Maria Garrell (Associació Europea d’Universitats) Xavier Panés (Foment del Treball), Ana Orozco (Minoryx Therapeutics), Diana Roger (Sportfive) i Josep Maria Garrell (Associació Europea d’Universitats)

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies:

-Moviments a Grifols. El grup farmacèutic ha nomenat Tomás Dagá com a secretari del seu Comitè d'Auditoria. L'objectiu dels canvis és que totes les persones que formin part de l'organisme siguin consellers i conselleres independents. Dagá substitueix en el càrrec a Núria Martín.

-Formalisme al Port de Barcelona. El consell d’administració de l’Autoritat Portuària ha aprovat el nomenament de Carlos Prieto, delegat del Gobierno a Catalunya, en substitució de Maria Eugènia Gay. Fa uns dies, la jurista va deixar el càrrec per formar part de la llista del PSC per les eleccions municipals a Barcelona. 

-Xavier Panés presidirà el Consell Territorial de PIMES de Foment del Treball, tal com ha anunciat Josep Sánchez Llibre durant l'assemblea general de l'entitat. El nou organisme de la patronal vol crear un ecosistema de serveis per totes les organitzacions territorials i sectorials, sempre amb la voluntat de defensar els interessos de les pimes i dels autònoms.

-Josep Maria Garrell s’ha convertit en el nou president de l’Associació Europea d’Universitats. El nomenament s’ha formalitzat durant una assemblea general de l’organisme que s’ha celebrat a Gdansk (Polònia). La candidatura de l’antic rector de la Universitat Ramon Llull s’ha imposat a Ivanka Popovic i Janet Beer.

-Ana Orozco dirigirà el departament d'Afers Regulatoris a Minoryx Therapeutics. Fundada l'any 2011 a Mataró i presidida per Marc Martinell, l'empresa farmacèutica està especialitzada en el desenvolupament de medicaments per minimitzar els efectes de les malalties rares.

-Diana Roger deixa el FC Barcelona per incorporar-se a l'agència Sportfive, on dirigirà l'àrea internacional. Al club blaugrana, des de l'any 2015 fins a l'actualitat, Roger ha ocupat diversos càrrecs vinculats a l'acció comercial i de màrqueting. Abans, la directiva també havia passat per les oficines de Vodafone, Havas i Prisa.

-Els socis de l'Asociación Española de Corredurías de Seguros y Reaseguros han validat la reelecció de Martín Navaz com a president de l'entitat fins l'any 2027. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Navaz també exerceix la presidència de la companyia Confide.

-Juan Carlos Martel deixarà la direcció del Teatre Lliure a principis de l'any 2024, tal com el propi creatiu ha comunicat al patronat de la fundació que gestiona l'equipament cultural de Barcelona. Martel va accedir al càrrec, durant el mes de gener del 2019, després de guanyar un concurs públic.

-Carlota Riba ha estat nomenada coordinadora de la xarxa Business Angels Network Catalunya. Des d'aquesta tasca, la voluntat és incrementar les connexions entre inversors i emprenedors per detectar projectes innovadors. Riba és llicenciada en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat de Barcelona.

-Salvador Giraut, nou president de PIMEComerç a Girona. L’actual conseller delegat d’Eurofild, firma de comerç al detall i distribució de peces de roba, arriba al càrrec en substitució de Josep Maria Vergés. Anteriorment, aquest dirigient ha exercit de gerent en diferents empreses del sector turístic.

-Sonia Roca deixa Freshly Cosmetics, empresa on ha liderat el departament financer en els darrers quatre anys. Graduada en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya, la directiva també ha realitzat tasques econòmiques en altres firmes com Pastisfred.

-Jaume Raventós assumeix la presidència de Korian, grup francès que ofereix serveis d’atenció a la gent gran i col·lectius dependents, a Espanya. Fins ara, el dirigent català era el director executiu de l’empresa. Farmacèutic de formació, Raventós acumula una llarga experiència en l’àmbit de la gerència. 

-Francesc Bert assumeix el càrrec de secretari general del Cercle Tecnològic de Catalunya. Aquesta entitat sense ànim de lucre es dedicar a unir empreses i professionals de les tecnologies de l'informació i la comunicació. A escala professional, Bert ha ocupat càrrecs de responsabilitat a Cisco Systems i Enterasys Networks, entre d'altres firmes.

-Albert Alcober, director de Negoci a Colonial i Marta Gràcia, CEO a Cloudworks, s’han incorporat a la patronal d’oficines flexibles i centres de negoci ProWorkSpaces. L’associació empresarial agrupa més de 200 espais i treballa, entre altres coses, en la promoció d’un entorn legislatiu favorable per les firmes del sector.

-Alba Laguna deixa de ser la responsable de premsa del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. L'organització de l'esdeveniment ja ha iniciat un procés de selecció per trobar la nova persona que lideri el departament. Del 5 al 15 d'octubre, el festival celebrarà la seva 55ena edició.

-Barcelona de Serveis Municipals, una de les principals societats de l'Ajuntament de Barcelona, ha situat Ivan Gaspar com a cap visible de l'àrea de Governança de les Tecnologies de la Informació. Gaspar és enginyer superior de Telecomunicacions per la Universitat Ramon Llull.

-Josep Maria Tey agafa el relleu de Daniel Milà a la direcció general de Catalonia Ceràmica, firma especialitzada en materials i solucions creatives. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, entre els anys 2015 i 2023, Tey també ha ocupat la direcció de Riegos Iberia Regaber.

-La junta directiva de l'Associació de Productores de Ficció ha validat el nomenament de Mar Medir com a nova presidenta del col·lectiu, en substitució de Valérie Delpierre. Llicenciada en Literatura per la Universitat de Barcelona, Medir exerceix de productora a Diagonal TV.

-Montse Ruiz ha fitxat pel despatx d’advocats Augusta Abogados com a responsable dels departaments de Màrqueting i Desenvolupament de Negoci. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull, anteriorment, Ruiz ja havia ocupat la direcció de Comunicació i Màrqueting a Fieldfisher.

-Toni Luna s'ha convertit en el nou responsable financer de l'Hospital de Sant Celoni. Llicenciat en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, l'alt directiu aterra a la població del Vallès Oriental, després de dirigir l'àrea de Processos i Projectes de Quirónsalud o les finances de la Mútua de Terrassa.

-Josep Miró és el nou director d'Operacions a Bonus Marketing Productions. Amb seu a Manresa, l'empresa produeix joguines del sector de la indústria alimentària. Peces orientades al consumidor infantil. Abans d'aquest projecte laboral, Miró ha treballat més de 20 anys a Nutrexpa.

-Jorge Ulric és el nou gerent de Desenvolupament de Negoci a Mainfreight, on fins ara treballava a l'àrea de Vendes. A Espanya, l'empresa de transports i logístic té una de les seves principals seus al Prat de Llobregat. Ulric també acumula experiència en altres firmes com DHL, Nestlé o BDP International.

-Josep Piñot serà la persona encarregada de liderar l'àrea de Desenvolupament de Negoci a Cushman & Wakefield, sota el comandament de Carlos Pueyo. Amb més de 30 anys d'experiència al sector immobiliari, l'enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya també ha ocupat càrrecs de responsabilitat a CBRE.

-Clara Soteras agafa noves responsabilitats a El Nacional. Més enllà de la seva tasca com a responsable de SEO, la periodista també dirigirà l'àrea de Producte. Soteras és professora de diferents centres com la Universitat Autònoma de Barcelona o Euncet.

-La gestora de patrimonis Julius Baer incrementa el seu equip de Barcelona amb el fitxatge de Daniel Gargallo, Esther Soler i Marc Carrabina. Els tres professionals procedeixen de la divisió de patrimonis del BBVA i la seva tasca serà supervisada per Pedro Oliver i Sergio de Miguel.

-La junta directiva de la Federació Catalana de Futbol ha donat llum verda al nomenament d'Ivan Carrillo com a nou president de la Fundació de l'entitat. L'actual president del CF Gavà, que substitueix en el càrrec a Pere Guardiola, té l'objectiu de reforçar les accions de suport a col·lectius vulnerables.

-Arena España ha situat Alegria Sobrequés a la direcció de Data & Tech, després de dirigir projectes digitals al grup Havas. Economista per la Universitat Pompeu Fabra, l'executiva és especialista en consultoria i transformació digital.

-Canvi a la presidència de la Unió de Botiguers de Reus. Rosa Lucas serà la màxima responsable de l'entitat, en substitució de Meritxell Barberà. La candidatura de Lucas ha estat l'única que s'ha presentat a les eleccions. L'objectiu principal del mandat és reforçar el teixit comercial de la capital del Baix Camp.

-L'agència de publicitat Normmal ha fitxat Ferran González, llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Ramon Llull, com a director de Negoci i Client. En paral·lel, González és CEO de la consultora K-Factor i professor de la Universitat Oberta de Catalunya.

-Paola Garcia Mons és la nova directora de Màrqueting a Shalion. Formada en Periodisme a la Universitat Ramon Llull, anteriorment, la professional ja havia estat cap de Màrqueting a les clíniques de medicina estètica Bloome i a la consultora Picker.

-Sergio Martínez és el nou responsable de Comunicació i Premsa de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull, Martínez ha ocupat un càrrec similar a la firma Athenea Healthcare Group. La seva carrera laboral també s'explica pel pas per gabinets de comunicació i El Punt Avui.

-Anna Serra ocuparà la subdirecció de l’Hotel Catalonia del Mar, establiment situat al municipi de Son Servera (Mallorca). Graduada en Turisme per la Universitat de Girona i màster a la Universitat Ramon Llull, des de l’any 2012, Serra ha passat per diferents hotels de la cadena. 

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit