Josep Sánchez Llibre renova els compromisos

El president de Foment del Treball presenta els avals per renovar quatre anys més com a president d'aquesta patronal

Josep Sánchez Llibre, en el centre de la imatge, amb part dels suports per renovar com a president de Foment del Treball | Europa Press Josep Sánchez Llibre, en el centre de la imatge, amb part dels suports per renovar com a president de Foment del Treball | Europa Press

Josep Sánchez Llibre ha renovat aquest divendres el “compromís” de treballar pel retorn de les seus socials de les empreses catalanes en la presentació del programa electoral per ser reelegit en la presidència de Foment del Treball.

En les primeres línies del programa reconeix que, precisament la tornada de les empreses catalanes que van marxar després del Referèndum de l’1 d’Octubre de 2017, ha estat un “objectiu” del mandat que ara acaba. Com que no s’ha aconseguit, renova el compromís i, per això, aposta per continuar treballant “per retorn de les empreses, afavorint el diàleg, garantint la seguretat jurídica i ajudant a l’estabilitat política”. Subratlla que “no serà fàcil, però no és impossible”.

Sánchez Llibre aconsegueix 350 avals per renovar com a president de Foment del Treball, set vegades més dels necessaris, que representen el 70% dels vots de l’assemblea

Sánchez Llibre ha reunit 350 avals per renovar com a president de Foment del Treball, que suposen set vegades més dels 50 necessaris per superat aquest tràmit i que representent uns 2.000 vots en l’assemblea general, el 70% del total. Amb 73 anys d’edat, encara el segon i últim mandat.

Malgrat que té garantida la reelecció en l’assemblea general convocada pel 18 de juliol, Sánchez Llibre parla en condicional: “Si sortim guanyadors...”. Tot i que el termini per presentar candidatures acaba aquest dilluns, no hi ha constància de cap moviment en aquest sentit i, a més, estaria condemnat al fracàs. No obstant, Sánchez Llibre intenta evitar disputes entre candidats pels llocs de la junta directiva per impedir que es resolguin mitjançant una votació.

Promet, com fa quatre anys, “modernitzar, rejovenir i feminitzar” les estructures de la patronal.

Sánchez Llibre presentarà els membres de la junta directiva i del comitè executiu el 18 de juny. Ha promès, com fa quatre anys, “modernitzar, rejovenir i feminitzar” les estructures de la patronal. Sobre aquesta última qüestió, va reconèixer que les dones es quedaran per sota del 50% dels llocs de la junta directiva, l’elecció dels quals correspon a les diverses organitzacions adherides, però va anunciar que tindran una presència “destacada” en els llocs que depenen de la seva decisió.

No obstant, les dones eren una clara minoria en la fotografia qde grup ue es va fer aquest divendres amb els directius que donen suport a la seva candidatura. Entre els assistents a l’acte, a l’antiga fàbrica de cerveses Damm de Barcelona, hi van acudir la major part dels actuals membres del comitè executiu, però també alguns directius que, previsiblement, s’incorporaran a aquesta nova etapa.

Objectius del programa electoral

Sánchez Llibre resumeix el seu programa electoral en tres objectius: el primer, contribuir a liderar la resposta a l’actual crisi econòmica; el segon, “influir amb la màxima eficiència” en les decisions que prenguin les administracions públiques per afavorir la competitivitat empresarial; i, finalment, impulsar un “pacte de solidaritat” entre institucions i agents socials per “sortir amb més força de l’huracà econòmic” que es preveu a partir d’aquesta tardor.

El president de Foment va decidir anticipar uns mesos les eleccions a la presidència i junta directiva amb l’argument de la situació d’incertesa econòmica. Ho va definir com un “ajust electoral” motivat per la realitat econòmica del país. Va considerar oportú convocar les eleccions aquest 18 de juliol en comptes del novembre, quan es compleixen quatre anys des de l’inici de mandat, en previsió de “l’huracà econòmic” que es preveu per al segon semestre de l’any. Això li permetrà prendre decisions en moments difícils sense pensar en eleccions patronals.

A finals de juny, amb motiu de la l’entrega dels Premis Carles Ferrer Salat, Sánchez Llibre ja va fer una crida a la responsabilitat de sindicats, empresaris, treballadors, governs i partits polítics per implementar un «pla de xoc» que permeti superar «l’huracà econòmic». Aleshores va repetir missatge que també ha subratllat aquest divendres com la reivindicació del valor social dels empresaris com a creadors d’ocupació i de riquesa. I l’aposta per un full de ruta que potenciï Barcelona en les vessants de la innovació tecnològica, la cultura i l’esport.

Més informació
Foment del Treball anticipa les eleccions i Josep Sánchez Llibre es tornarà a presentar
Foment s’obre a un compromís social davant una “tardor amenaçadora”
Foment es planta contra el "maltractament" de les inversions a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit