Juan Roig (Mercadona), sobre la guerra d'Ucraïna: "No hi ha problemes de desproveïment"

El directiu valencià fa una crida a la calma als consumidors i demana evitar l'alarmisme perquè hi ha "mercaderia suficient"

El president de Mercadona, Juan Roig | ACN El president de Mercadona, Juan Roig | ACN

El president de Mercadona, Juan Roig, assegura que la guerra d'Ucraïna no està provocant una manca de productes als supermercats de l'Estat. "No hi ha problemes de desproveïment", ha remarcat en la roda de premsa de presentació de resultats de la cadena de distribució alimentària més gran de l'Estat. Roig ha afirmat que les limitacions de productes com l'oli de gira-sol responen al comportament de compra massiva però no a la falta d'unitats. "És només acaparament, perquè tenim mercaderia més que suficient", ha indicat Roig. El president de la companyia ha fet una crida a la calma als consumidors i ha demanat evitar l'alarmisme.

El directiu ha posat d'exemple el comportament dels consumidors durant el primer confinament amb les vendes de paper higiènic, que es van multiplicar per dos en un mes, però que en còmput anual van ser les habituals. "La cadena, els nostres competidors i els proveïdors estan preparats per subministrar", ha dit, tot recordant que a l'Estat es produeix tres vegades més d'oli d'oliva del que es consumeix. El president de Mercadona ha reivindicat la qualitat del sector a l'Estat i a Portugal, tot garantint que la cadena agroalimentària estatal és "potent".

Davant d'un conflicte com el provocat per la invasió russa d'Ucraïna, Roig ha assegurat que Mercadona "s'adaptarà a la situació perquè els ingressos siguin superiors a les despeses", encara que calgui "prendre decisions necessàries, però també molestes i impopulars".

Més informació
Mercadona entrega 5.300 quilos d'aliments a entitats socials de Catalunya
La jornada laboral de Mercadona, entre les grans innovacions de l'Estat
Mercadona incrementa el sou a la plantilla
Mercadona entrega 6.000 kilos de llegums a Creu Roja
Avui et destaquem
El més llegit