La jornada laboral de Mercadona, entre les grans innovacions de l'Estat

L'Institut Cerdà reconeix la cadena de supermercats per facilitar la conciliació laboral i familiar

La jornada laboral de Mercadona, entre les grans innovacions de l'Estat | Cedida La jornada laboral de Mercadona, entre les grans innovacions de l'Estat | Cedida

L'Institut Cerdà ha donat a conèixer aquest matí, durant la celebració de la cinquena edició de l'Observatori d'Innovació en Gran Consum, les innovacions del sector el 2021. Entre elles, ha destacat la implantació de l'anomenada Jornada 5 + 2 a tots els supermercats de Mercadona, que és la primera empresa del sector a facilitar dos dies de descans setmanals a la plantilla, així com 8 caps de setmana llargs a l'any. Segons ha destacat l'Observatori d’Innovació, "suposa un avanç significatiu pel que fa a la conciliació laboral i personal dels treballadors del sector comerç" i "reforça el compromís amb una ocupació i un entorn laboral de qualitat, un camí iniciat el 1995 quan es va posar en marxa el procés de convertir en fixa tota la plantilla". 

L'Observatori ha destacat els principals reptes als quals haurà d'enfrontar-se el sector durant els anys vinents, com la transició cap a una economia descarbonitzada i circular eficient amb territoris cohesionats i sostenibles, la formació i atracció de talent, sorprendre i connectar amb el consumidor, cada vegada més conscient i responsable, etcètera. En aquesta línia, l'Observatori ha entregat els premis a aquelles iniciatives que, amb la innovació, han donat resposta a aquests reptes del sector. 

Entre les principals innovacions s'ha destacat la desenvolupada pel proveïdor de cerveses Martens, en exclusiva a Espanya per a Mercadona, que ha introduït en el gran consum les primeres ampolles en què el film de plàstic se substitueix per un adhesiu per al seu agrupament, en dues referències: els paquets de 6 ampolles de les cerveses Shandy i Radler, de la marca Steinburg. Això ha permès estalviar més de 30 tones de plàstic anuals, sense necessitat de substituir el film per cartó o altres materials. També ha guardonat les càpsules d'argiles de Naturpod, que neutralitzen el gas etè que desprenen les fruites i hortalisses en el seu procés de maduració i aconsegueixen mantenir-les en bon estat molt més temps, ajudant, d'aquesta manera, a reduir el desaprofitament de menjar. Altres iniciatives destacades han estat els carros i cistelles lliures de contagi de Consum, l'escola de fruita de Mercamadrid, l'alternativa saludable al Quètxup tradicional de Heinz i la gamma de peix texturitzat similar a la pasta del Grup Nova Pescanova.

Més informació
Mercadona incrementa el sou a la plantilla
Mercadona entrega 6.000 kilos de llegums a Creu Roja
Mercadona participa en la Gran Recapte d'Aliments 2021
Relleu a Mercadona
Avui et destaquem
El més llegit