"la Caixa" impulsa 437 microempreses de persones vulnerables

L'objectiu del programa Incorpora és fomentar l'autoocupació entre les persones en risc d'exclusió social que no disposen dels recursos necessaris per iniciar un projecte

El 64,1% de les microempreses creades són del sector serveis El 64,1% de les microempreses creades són del sector serveis

L'Obra Social "la Caixa" ha facilitat la creació de 437 microempreses a Catalunya en un any i mig gràcies al programa d'inclusió sociolaboral Incorpora, amb l'objectiu d'ajudar a persones en situació de vulnerabilitat a convertir-se en emprenedors.

El programa ha dissenyat itineraris personalitzats per a persones que estan en risc d'exclusió social i tenen idees de negoci i els ha facilitat formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu projecte, segons ha explicat la fundació bancària en un comunicat.

A tot l'Estat, Incorpora ja ha ajudat l'impuls de 1.350 microempreses i a la creació de 1.448 llocs de feina. Dels emprenedors, el 46,13% són dones i el 53,87%, homes.

Des del gener del 2016, els 12 punts d'autoocupació Incorpora repartits per Catalunya han atès 1.559 persones, que ja han propiciat la creació d'empreses en àmbits com els serveis (64,1%), el comerç (29,1%), la indústria (5,45%) i l'agricultura (1,18%).

A més, en el marc de l'acord que mantenen l'Obra Social "la Caixa" i MicroBank per facilitar finançament a projectes d'autoocupació de persones en situació de vulnerabilitat, s'han concedit microcrèdits per valor de 5.396.000 euros.

Des que es va posar en marxa, el 2006, aquest programa de la fundació bancària ha facilitat 132.443 llocs de treball a tot l'Estat espanyol, gràcies a la col·laboració de 40.930 empreses i a la implicació de 364 entitats socials. A Catalunya gràcies a la complicitat de més de 10.000 empreses, s'han aconseguit 40.685 llocs de feina.

Més informació
L’Obra Social ”la Caixa” premia tres projectes catalans per la seva tasca social
L’Obra Social destina un milió d’euros a projectes de dependència
“la Caixa” promou l’accés a un habitatge digne a persones en situació vulnerable
Avui et destaquem
El més llegit