“la Caixa” promou l’accés a un habitatge digne a persones en situació vulnerable

L’Obra Social destina 446.970 euros a 15 projectes catalans d’entitats socials que impulsen programes residencials

En el conjunt de l'Estat s'atendran 2.821 persones en situació vulnerable En el conjunt de l'Estat s'atendran 2.821 persones en situació vulnerable

L’Obra Social “la Caixa” ha concedit 1.184.530 euros a 42 projectes d’habitatges temporals per a la inclusió social destinats a promoure l’autonomia a persones en risc d’exclusió social en el marc del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment la fundació. D'aquest total, la fundació ha seleccionat 15 projectes de Catalunya, en els quals invertirà més de 446.970 euros.

Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són col·lectius vulnerables com famílies en situació de pobresa, joves sense recursos, persones immigrants, així com persones amb discapacitats, trastorns mentals o malalties. En el conjunt de l’Estat, s’atendran 2.821 persones, segons informa la fundació en un comunicat.

En total, aquest any es preveu destinar més de 19,8 milions d’euros al programa, que atén diferents àrees. Per a la selecció dels projectes, es valora la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través de la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

Augment del pressupost a ajudes socials

L’Obra Social ha incrementat aquest any el pressupost destinat a ajudes socials fins als 510 milions d’euros, davant dels 500 milions dels nou anys anteriors. El 2016, la fundació ha impulsat prop de 50.000 iniciatives, de les quals s’han beneficiat més de 10,5 milions de persones. 

Més informació
L’Obra Social destina un milió d’euros a projectes de dependència
"la Caixa" i la Generalitat reconeixen la trajectòria acadèmica de joves extutelats
La Caixa premia 120 estudiants amb una beca de postgrau a l'estranger
Avui et destaquem
El més llegit