La Caixa destina 90 MEUR a l’R+D

L’entitat llança una campanya per rendir homenatge als investigadors mèdics

Presentació de la campanya 'Imprescindibles' de La Caixa | Cedida Presentació de la campanya 'Imprescindibles' de La Caixa | Cedida

La Fundació Bancària La Caixa preveu triplicar el pressupost destinat a la recerca fins als 90 milions d’euros l’any 2019 en el marc del Pla Estratègic 2016-2019. En aquest context, l'entitat llança aquests dies una campanya de publicitat per donar veu als referents en el camp de la recerca d’excel·lència que treballen per donar resposta als grans reptes en temes de salut i amb l’objectiu de combatre les malalties amb més impacte al món.

A la campanya han col·laborat els doctors Josep Baselga, director mèdic de l’Hospital Memorial Sloan Kettering Cancer de Nova York i president del Comitè Científic Intern del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia; María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques; Valentí Fuster, director del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars i del Mount Sinai de Nova York; Maite Mendioroz, directora del Laboratori d’Epigenètica-Alzheimer de Navarrabiomed; Eduard Gratacós, director del Centre de Medicina Fetal de l’Hospital Clínic-Sant Joan de Déu; Bonaventura Clotet, director de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, i Pedro Alonso, fundador d’ISGlobal i director del Programa Mundial de Malària de l’OMS.

Fa més de 30 anys que la Fundació Bancària dóna suport a la recerca d’excel·lència. L’entitat ha volgut recordar en un comunicat que en aquestes tres dècades ha destinat més de 380 milions d’euros a la recerca a través de 352 projectes; ha atorgat 4.348 beques d’excel·lència per promoure la formació de joves en una centena d’universitats i centres espanyols, i ha impulsat 1.629 assajos clínics de nous tractaments per a pacients de càncer, sida o malària, entre altres malalties. A més, l’any 2016 ha ajudat a contractar més de 650 investigadors per als centres de recerca.  

La Fundació també ha remarcat el seu compromís amb el benestar de les persones s’ha traduït amb un augment del pressupost fins a arribar als 510 milions d’euros el 2017, davant dels 500 milions euros invertits els nou anys anteriors. Globalment, el 2016 La Caixa ha impulsat al voltant de 50.000 iniciatives, de les quals s’han beneficiat més de 10,5 milions de persones.

Més informació
“la Caixa” promou l’accés a un habitatge digne a persones en situació vulnerable
"la Caixa" impulsa 437 microempreses de persones vulnerables
"la Caixa" i la Generalitat reconeixen la trajectòria acadèmica de joves extutelats
Avui et destaquem
El més llegit