La Nit de l'Empresari més reivindicativa

La patronal vallesana Cecot entrega els premis a les millors pràctiques sense oblidar el moment polític

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb els consellers i el president de Cecot, Antoni Abad, a la 23a Nit de l'Empresari El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb els consellers i el president de Cecot, Antoni Abad, a la 23a Nit de l'Empresari

L'economia balla al ritme de l'agenda política. La Cecot ha celebrat aquest dilluns la seva Nit de l’Empresari més reivindicativa sota el lema “Explorant nous límits”. No és ni un dia ni una setmana qualsevol. Segons el president de la patronal vallesana, Antoni Abad, "ara més que mai té sentit estar junts, té sentit fer empresa i té sentit fer Cecot"

Els aplaudiments de més de centenars d'empresaris dempeus amb l'arribada del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han estat el preludi d’una crònica de reivindicació empresarial anunciada. "Estem tocats emocionalment i ens hem d'aixecar", ha comentat un empresari des de les grades del Teatre Nacional de Catalunya.

Forta ovació dels empresaris al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. /VC

Des de bon començament, el president del Cercle Cecot de joves empresaris, Santi Fontseca, ha assegurat que "els empresaris ens impliquem, ens posem reptes nous, no marxem i explorem nous límits”. La seva recepta passa per la intel·ligència, la creativitat i el treball en equip. I és que segons Fontseca que ha confessat que somiava convertir-se en empresari des de petit, "les empreses hem d'estar al costat de les persones." 

Empresàries de lluita

Dues de les grans premiades de la nit han sigut les germanes Immaculada i Joana Amat d’Amat Immobiliaris en la categoria personalitats del 2017. Un reconeixement que no han desaprofitat per defensar que "els empresaris som part de la societat i hem d’ajudar a fer créixer el nostre país.”

Des de la seva implicació, han enviat un missatge d'escalf als activistes però també empresaris Jordi Cuixart i Jordi Sánchez que aquest dilluns han complert una setmana a la presó de Soto del Real: "Ells treien hores de les seves empreses per dedicar-se a fer un país millor". Els aplaudiments han tornat a fer vibrar les grades. 

Les germanes Amat han dedicat el seu guardó a la seva mare desapareguda ara fa dos mesos i han avançat en exclusiva que Guifré Homedes Amat agafarà les regnes de la immobiliària el pròxim 1 de gener coincidint amb els setanta anys de la companyia. "Som lluitadors per les dones, la igualtat i la diversitat", han afegit. Més enllà d'Amat Immobiliaris, la Cecot també ha premiat la tasca d'empreses com Concom, Eventos con Alma i Farggi Menorquina.

Keep Calm

El president de la patronal vallesana ha repassat els discursos de les últimes vint edicions de la Nit de l'Empresari amb l'objectiu d'enumerar una vegada més la llista de greuges de l'economia catalana en mans de l'Estat. "El 2017 tenim una situació incerta com mai, molt insensata. Però si us adoneu amb aquest repàs... cap canvi... només immobilisme... i creixent divergència internacional en qualitat democràtica i gestió de l’Estat", ha etzibat. 

Partidari d'allunyar-se del pessimisme, ha emplaçat als empresaris a interioritzar el famós Keep Calm. Dit d'una altra manera, "cap fred, sense perdre el focus, recordar el que hem viscut i del que hem sortit".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del president de Cecot, Antoni Abad

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el de la Cecot, Antoni Abad | ACN

Marxar i quedar-se 

Abad també ha fet referència al trasllat de seus socials que ha marcat l'agenda de les últimes setmanes. "No hem de condemnar les decisions empresarials que són individuals i a risc. S’han de respectar amb presumpció que van encaminades a preservar la continuïtat i l’activitat", ha assegurat. Però, també ha reivindicat que "les resolucions empresarials de contingència, preses amb llibertat, s’han d’apreciar. Perquè estem preocupats, parlem molt dels que marxen i poc dels que es queden".

Tant uns com els altres hauran d'afrontar "nous límits". Segons el president de la Cecot, per buscar respostes a les preguntes i als desafiaments actuals. Abans de deixar pas al president de la Generalitat, Abad ha augurat que des de la Cecot "seguirem explorant nous límits perquè l’empresa és la cèl·lula mare de l’economia de les democràcies, pel progrés de les persones, de la innovació i la creació de riquesa." 

Atonyinar el boicot

Puigdemont s'ha fet seves les paraules d'Abad de retret a la falta de solucions de les darreres dècades que han desencadenat la situació actual. "Com a país no s'ha arribat aquí per cap conjunció d'atzars involuntaris, sinó orientats per la força de la gent i a la gent se l'ha de respectar i escoltar, sobretot si envien missatges ben alts i ben clars durant anys", ha insistit.

En última instància, Puigdemont ha tornat a aixecar els aplaudiments i fins tot alguna rialla del públic tot assegurant que "l'empresari quan veu que un producte és rebutjat pel mercat, escolta el mercat per veure què passa, i no atonyina la gent perquè no acaba de comprar el vostre producte".

Més informació
Els gelats, l'ànima i els premiats de la Cecot
Pimec i Cecot celebren l'oferta de diàleg de Puigdemont
La Cecot premia les germanes Amat per la seva trajectòria professional
Avui et destaquem
El més llegit