El primer 'LegalTech Hub' global d’Europa neix a Barcelona

Banc Sabadell, Pimec, universitats i empreses participen de la iniciativa, que té per objectiu unir diferents operadors relacionats amb el sector legal

Els representants de les organitzacions que promouen el LegalTech Hub | Cedida Els representants de les organitzacions que promouen el LegalTech Hub | Cedida

LegalTech Hub s'ha constituït com la primera agrupació global d'empreses i institucions del sector LegalTech d'Europa. La iniciativa uneix diferents operadors relacionats amb el sector legal, amb l'objectiu de fomentar i donar visibilitat a la transformació digital en l'àmbit jurídic a escala global. Banc Sabadell col·labora en aquest hub al costat d'institucions com Pimec, universitats com Universitat de Barcelona, despatxos d'advocats com Cuatrecasas, Roca Junyent, Deloitte Legal, Across Legal, ETL, Jané Advocats i Cirial 180, empreses com VLex Networks i Alterwork, istartups com Xarxa Points, Bigle Legal, Validat ID, Signaturit i Pridatect.

Més info: Bufets d'advocats buits de lletrats

El director operatiu de BStartup de Banc Sabadell, Jose Carol, ha explicat que la voluntat de l'entitat "és intentar aportar valor i innovació per a l'ecosistema legaltech” i ha afegit que “la constitució d'aquesta associació és el principi del compromís que vam adquirir els membres fundadors de contribuir a la transformació digital de el sector”.

Per la seva banda, Laura Urquizu, CEO de Red Points, ha estat elegida com la primera presidenta del hub. "Actualment, la tecnologia impacta tots els aspectes de la nostra societat i la transformació digital abasta tots els àmbits i un d'ells és tot el sector legal. Creiem que és fonamental agrupar a tots els stakeholders del sector per trobar sinergies de creixement i transformació digital. Per això volem causar impacte en l'ecosistema de LegalTech des de Barcelona a tot el món", ha comentat Urquizu.

En relació a la missió de LegalTech Hub, Urquizu ha afegit: "Vam crear una associació que representa transversalment el sector legal i a la indústria que li proveeix de tecnologia i serveis. Tenim una visió clara de com afecta la transformació digital a aquest sector i a aquesta indústria i per això volem liderar-la i ajudar en la transició al nou model".

Més informació
Els advocats de les startups
Gay de Liébana: “Administratius, comptables o advocats: reinventeu-vos!”
Avui et destaquem
El més llegit