Creix el preu del lloguer a Catalunya

Durant el primer trimestre de l'any s'ha registrat un increment d'un 5,1%

Exterior d'un edifici a Barcelona | iStock Exterior d'un edifici a Barcelona | iStock

Catalunya ha començat el 2023 amb un increment del preu del lloguer. Segons un informe de Fotocasa, durant el primer trimestre de l'any, s'ha registrat un augment d'un 5,1%. Amb 15,68 euros per metre quadrat, Catalunya ocupa la sisena posició per darrere de les Illes Balears, Cantàbria, Canàries, Castella-i-Lleó i la Comunitat de Madrid.

A partir de les dades del portal immobiliari; Sant Joan Despí (20,8%), Vilanova i la Geltrú (15%) i Esplugues de Llobregat (11,4%) es visualitza un increment per damunt del 10%. Per una altra banda; Igualada, Tortosa i Castelldefels són les poblacions on es registra un descens dels preus.

Exclusivament a Barcelona, els preus del lloguer pugen als districtes de Sant Andreu, Les Corts, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Sant Martí, Eixample i Ciutat Vella.

L'informe es dona a conèixer unes hores després que el govern espanyol, ERC i Bildu hagin acordat que la llei de l'habitatge limiti els increments del lloguer fins al 2024.

Amb l'esclat de la pandèmia, un estudi de la consultora CBRE recull com, a la capital catalana, el preu de compra d'un habitatge pròxim a un parc s'ha incrementat un 13%. Els casos més visibles són els de les rodalies de la Ciutadella o el Turó Park.

Més informació
Barcelona es converteix en la ciutat amb el preu de lloguer més elevat
Amat Immobiliaris alerta: "La disponibilitat de pisos en lloguer no millorarà"
El preu del lloguer mitjà a Barcelona arriba als 1.026 euros
Avui et destaquem
El més llegit