Madrid, Catalunya i Balears, els territoris amb més sanitat privada

Segons la Fadsp, s'ha produït un augment de la privatització en la provisió i en el finançament del sistema sanitari en general

Les retallades són el principal incentiu per anar a la sanitat privada | iStock
Les retallades són el principal incentiu per anar a la sanitat privada | iStock

Madrid, Catalunya, Balears, Canàries i el País Basc són els territoris amb més privatització sanitària, mentre que Astúries, Andalusia, Castella la-Manxa i Extremadura tenen el grau més baix. Aquesta és la conclusió de l'informe La privatització sanitària de les CCAA de la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (Fadsp).

Més info: Catalunya incrementa la despesa en sanitat fins als 10.420 MEUR

Segons la Federació, s'ha produït un augment de la privatització en la provisió i en el finançament del sistema sanitari en general i, entre el 2009 i el 2017, s'ha incrementat un 6% en relació a la despesa sanitària. L'estudi ha inclòs per primera vegada la variable del nombre de consultes a un especialista privat i la del número de consultes al metge de capçalera privat. Unes xifres que, segons destaquen, reflecteixen que "les retallades han estat el principal incentiu per al creixement del sector privat".

A més, si s'analitza la despesa en assegurances per càpita, el percentatge de llits hospitalaris privats sobre el total, l'equipament d'alta tecnologia en hospotals privats sobre el total o la despesa sanitària dedicada a la contractació amb centres privats, el promig de la privatització és de 19,58 punts d'un màxim de 37. Madrid té 31 punts, Catalunya 29, Balears 25 i Canàries i el País Basc 24.

Més Informació
Controlar en temps real els malalts de l’UCI
Grifols presenta novetats en la investigació de l'Alzheimer
Els països més saludables del món
Avui et destaquem
Comentaris