Les matriculacions de cotxes augmenten un 11,3% al setembre

Tot i la recuperació d'aquest mes, l'acumulat de l'any continua en negatiu i baixa un 8,2% en comparació al 2018

Cotxes matriculats a Catalunya | Europa Press Cotxes matriculats a Catalunya | Europa Press

Durant el mes de setembre s'han matriculat 11.681 cotxes a Catalunya, xifra que suposa un augment d'un 11,3% en comparació al mateix mes de l'any passat. Segons dades de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), tot i la recuperació després de la caiguda d'un 25,3% de l'agost, l'acumulat des de gener continua en negatiu. En els primers nou mesos de l'any, les matriculacions han baixat un 8,2%.

Més info: Les matriculacions de vehicles cauen un 25,3% a l'agost

El repunt d'aquest mes s'ha produït a causa de la disminució de les matriculacions el setembre de 2018, quan va entrar en vigor la nova normativa d'emissions -la WLTP- i les marques havien donat sortida als models afectats durant l'agost. Al conjunt de l'estat, els turismes matriculats han estat 81.751, un 18,26% més que el setembre de l'any passat. La davallada dels primers tres trimestres de l'any se situa en el 7,42%.

Els vehicles elèctrics pugen un 69%

Per tipus de combustible, els cotxes de benzina que s'han posat en circulació a Catalunya han pujat un 22% i els de dièsel, un 29%. Els elèctrics són els que més han augmentat, amb un 68,48% més de matriculacions que el setembre de 2018. El nombre de vehicles híbrids ha crescut un 39,5%, mentre que els que consumeixen gas ho han fet un 28,6%.

Tant des d'Anfac com des de la patronal de concessionaris Faconauto destaquen el punt d'inflexió que va suposar el canvi en el protocol de mesura d'emissions de l'any passat i confien que les ofertes de finals d'any ajudaran a recuperar encara més les matriculacions. 

Més informació
El dièsel enfonsa la venda de cotxes, mentre se'n matriculen més d'híbrids
Les matriculacions de turismes cauen per primer cop des del 2012
L'ús del cotxe compartit es consolida a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit