El malbaratament alimentari no només es produeix en el consum a les llars i restaurants, el darrer graó de la cadena. La producció i la distribució també són responsables que cada any es llencin tones i tones de menjar en bon estat. És per això que Mercabarna i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han creat una càtedra universitària dedicada al malbaratament alimentari.
En concret, se centrarà a estudiar com prevenir i reduir el malbaratament en la producció i la distribució majorista i minorista de la cadena. El projecte que sorgirà d'aquesta aliança té una durada de tres anys prorrogables i un pressupost de 30.000 euros anuals. La càtedra formarà part de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (EABB).
Segons ha informat Mercabarna a través d'un comunicat, el seu director general, Josep Tejedo, considera que Catalunya "dona un pas més en la lluita contra el malbaratament alimentari" i que aquesta càtedra complementa la resta d'iniciatives en aquest sentit que s'han posat en marxa els darrers anys.